V pátek do lázeňského města dorazil jeden z favoritů soutěže, českobudějovický Mountfield.

První vzájemný souboj, na jihu Čech, přinesl výstavní hokej s mnoha brankami a šancemi. Hrálo se, jak se tak říká, „nahoru, dolu“. Hokejisté Karlových Varů si nakonec odvezli vítězství 6:5, ale až po samostatných nájezdech.

Druhé letošní střetnutí přineslo přesně opačný vývoj zápasu. Prim tentokrát drželi skvělí brankáři a výborně pracující obrany. Na první branku zápasu si museli diváci počkat až do poloviny třetí třetiny. To se za záda Lukáše Mensatora odrazil puk po střele Petra Seilera. „Puk mi šel někam na beton, ale Kuba Gróf, jak se snažil zabránit střelci, tak padl do střely a puk nešťastně tečoval,“ popisoval rozhodující moment zápasu ochránce karlovarské svatyně Lukáš Mensator a pokračoval: „Čekali jsme, že tento zápas bude o jednom gólu a kdo ho dá, tak s největší pravděpodobností vyhraje.“

Velkým hrdinou zápasu se mohl stát obránce Miroslav Duben. Ve třetí třetině zastavila projektil z jeho hokejky až horní tyč Cháberovy branky.

„Na modré se ke mně dostala přihrávka nebo nějaký odražený puk. Byl jsem celkem dobře postavený, tak jsem zkusil vystřelit švihem. A že to šlo do tyče? To se prostě někdy stává,“ popisoval situaci obránce Duben.