V obrovské drama se proměnilo hokejové utkání mezi Energií Karlovy Vary a Spartou Praha. Rozhodla až čtvrtá série nájezdů. Petr Nedvěd střelou nad lapačku nedal Mensatorovi šanci a Sparta vyhrála 3:4 na nájezdy.

Jako první se mezi tyče trefil už v druhé minutě útočník holešovického týmu Lubomír Vaic. Výborně si položil Lukáše Mensatora, objel branku a zasunul do prázdné sítě.

Vyrovnat se podařilo v přesilové hře Václavu Skuhravému. Ten se protáhl zpoza branky až před brankáře Dubu a překonal ho ranou k tyči.

Časté vylučování na obou stranách hru rozkouskovalo. Žádný z celků však výhody nevyužil.

Ale co se hostům nepovedlo v početní výhodě, dokázali při plném počtu hráčů. Netíkovu střelu od modré přesně tečoval Alexandr Jerofejevs a obnovil vedení Sparty.

Chybu hostí na začátku druhé třetiny potrestal nejlépe jak mohl Milan Kraft. Vítězslav Bílek přesně našel autora branky a ten mezi kruhy z voleje prostřelil Dubu.

O krok blíže k vítězství nasměroval hosty Tomáš Netík. Skrytou střelou přes dva bránící hráče nedal Mensatorovi sebemenší šanci. Ale domácím se podařilo do třetice vyrovnat. Střelec posledních zápasů Jiří Hanzlík napřáhl na modré čáře a výborně chytajícímu Tomáši Dubovi nedal ani minimální naději.

Ke slovu tak přišlo prodloužení. V tom si největší šanci vytvořili domácí. Petr Kumstát proskočil mezi obránci, ale po jeho bekhendovém blafáku skončil puk na tyčce sparťanské svatyně. Na výborně chytajících brankářích si postupně vylámali zuby Kraft, Nedvěd, Bílek, Ton, Gróf, Melichárek a Pech. Rozhodnutí přinesl až druhý pokus Petra Nedvěda, kterým si hosté připsali další bod navíc.