Dlouho vyrovnaný zápas rozhodl až Daniel Zápotočný proměněným trestným střílením a připsal tak na účet Ústeckých lvů další dvoubodový zisk.

V samotném utkání se prosazovali pouze střelci, kteří v minulosti oblékali dres svého včerejšího soupeře.

Ještě v loňském roce pomáhal Ústeckým Lvům Jakub Gróf k postupu do extraligy a do análů včerejšího utkání se zapsal jako autor první branky. V jedenácté minutě prvního dějství proskočil mezi obránci, Petru „Bingo“ Přikrylovi udělal blafák do bekhendu a nedal mu sebemenší šanci zasáhnout. „Bingo dneska chytal výborně, až na moji šanci nám nic nedovolil,“ řekl těsně po utkání obránce Gróf a dodal: „V samostatných nájezdech nám Péťa nic nedovolil.“

Vyrovnat se domácím podařilo až ve druhé třetině, ve dvojnásobné přesilovce. Ve skrumáži před brankářem Energie Lukášem Mensatorem se nejlépe zorientoval několik sezon v Karlových Varech působící veterán Pavel Janků. „Chtěli jsme z íkendových zápasů tři body a to se nám povedlo, takže jsme s výsledkem spokojeni. Karlovy Vary dnes byly velice nepříjemný soupeř, hrályfizicky velice náročný hokej,“ hodnotil utkání někdejší nejlepší střelec extraligy Janků.

Během šedesáti minut ani v nastavení už žádná branka nepadla a došlo tak na samostatné nájezdy. Rozhodující penaltu proměnil Daniel Zápotočný.

„V dnešním zápase se nám nedařily přesilovky. Neproměnili jsme třikrát pět na tři a to dnešní utkání velice ovlivnilo,“ řekl na tiskové konferenci asistent trenéra na karlovarské střídačce Václav Baďouček a dodal: „O Ústí se stále mluví jako o nováčkovi, ale když se podíváte na sestavu domácích, tak jsou to samí ostřílení hokejisté. S jedním bodem jsme v uvozovkách spokojeni.“

„Před tímto víkendem jsem řekl, že budu spokojený se třemi body, a povedlo se. Hráli jsme se Spartou a Energií. Oba to byly těžké zápasy,“ hodnotil víkendová střetnutí domácích lodivod ústecké střídačky Vladimír Evan.