Karlovarští junioři hostili ve druhém finálovém zápase extraligy stejně starý celek Zlína, ale zvítězit se jim nepodařilo, a o mistru České republiky tak musí rozhodnout třetí utkání dnes ve Zlíně.

Ve středu se na zimním stadionu v Rybářích rozhořela pořádná bitva. Karlovarští dvakrát dotahovali vedení soupeře. Vytvořili si řadu šancí na to, aby zápas zlomili ve svůj prospěch. Jenže v prodloužení vstřelil rozhodující gól Staňek a Zlínští si odvezli výhru 3:2 a vyrovnání stavu série na 1:1.

„Musím říct, že teď jsme hodně zklamáni. Zlín sice začal lépe a dvakrát vedl, ale my jsme dokázali hru vyrovnat a v některých pasážích jsme byli i lepší, ale v prodloužení byl soupeř hladovější a šel si pro vítězství,“ přiznal hodně zklamaný forvard Energie Pavel Kuběna.

Utkání mohly rozhodnout přesilové hry. Na každé straně bylo po 15 hříšnících. Karlovaráci sice dvě výhody využili, ale v rozhodující fázi, když dostali šanci si zahrát 5 na 3, tak se střelecky neprosadili. „Hodně jsme vymýšleli. Měli jsme hrát jednodušeji a více střílet,“ poznamenal Kuběna a pokračoval: „Je jasné, že když nedáte dvakrát 5 na 3, tak se těžko vyhrává.“

Oba celky podaly maximální výkon a mohly být s předvedenou hrou spokojeny. „Hráči vydali na ledě ze sebe úplně všechno. Soupeř byl také velice kvalitní, a musím proto před oběma celky smeknout klobouk. V prodloužení měli hosté ze Zlína více štěstí, ale to k hokeji také patří,“ zhodnotil utkání trenér Zdeněk Kostourek.

Lázeňské město žije hokejem a zájem o nejrychlejší kolektivní hru na světě byl znát i v hledišti. „Chtěl bych poděkovat divákům. Na mládežnický hokej jich nikdy tolik nepřišlo tak jako tentokrát. Vytvořili vynikající kulisu,“ pochválil fanoušky kouč karlovarské juniorky Zdeněk Kostourek.