Poprvé nakoukl do prvního mužstva tehdejší Becherovky v sezoně 98 – 99. V tomto ročníku odehrál pouhá tři utkání, ale už v tom dalším si připsal 29 startů za první mužstvo.

Od roku 2001 patří mezi stabilní pilíře karlovarského „áčka“. V minulé sezoně nastupoval stabilně vedle Václava Skuhravého a Petra Kumstáta. Po jejich boku se mu povedlo dovést Energii až do předkola play off.

V posledních čtyřech zápasech zaznamenal čtyři branky a na další důležité góly přihrál a předznamenal směr, jakým chce první mužstvo Energie pokračovat.

V posledním zápase ve Zlíně byl vyhlášen hvězdou zápasu. „Dvě branky jsem dal i s Litvínovem, ale ty tak veselé nebyly,“ přiznal útočník první pětky Jan Košťál a pokračoval: „Věřím, že to hokejové štěstíčko se ke mě přiklonilo a také doufám, že mi to tam bude padat dál.“

I v tomto ročníku nastupuje se Skuhravým a Kumstátem. Široká divácká veřejnost si to ani jinak nedovede představit. „Ta naše spolupráce už nějakou dobu trvá. Jsme na sebe zvyklí a na ledě o sobě víme,“ popisuje Honza spolupráci a přidává: „Dokážeme se najít i poslepu a z toho vyplývají naše gólové šance.“

Oba jeho spoluhráči se možná natrvalo usadili v reprezentaci a před každým turnajem Evropské hokejové tour jsou v hledáčku trenéra Aloise Hadamczika. Pokud se bude i Honzovi takto dařit, může se v národním dresu objevit i on.

„To je hodně předčasné, takhle mluvit. Pokud se chce někdo dostat do nároďáku, tak musí mít střeleckou potenci dlouhodobou,“ dodal útočník Košťál.