Kouč Zdeněk Venera bude hodně spoléhat i na Petra Kumstáta, hráče první elitní pětky, který přiznává, že oni semifinálovým favoritem nebyli.

„Máte pravdu. Budějovice byly určitě adept na zisk titulu. Předváděly výborný hokej a každý je bral jako jasného vítěze naší série.“ přiznává sedmadvacetiletý útočník.

Jaké bylo semifinále?
Velice těžké. Doma hráli Jihočeši výborně. Jenže my jsme měli v posledním zápase skvělého Mensatora v brance a také více štěstí.

Teď vás čeká Slavia. Bude veliký rozdíl mezi sériemi?
Soupeř má vynikající mužstvo. Po základní části byl na druhém místě a doma také moc neprohrává. Na úzké hřiště je zvyklí, ale jde o finále. Bude záležet na prvním zápase.

Podařilo se vám překročit vlastní stín. Je finále něco navíc?
Možná, že ano. Ale já neznám nikoho v naší šatně, kdo by nechtěl získat titul. Někoho, kdo půjde do utkání s tím, že nemáme co ztratit. Máme o co přijít. Finále můžete hrát jednou nebo dvakrát za život a my se o titul popereme.

Měl jsem na mysli, že na vás neleží taková tíha, jako na Slavii…
To ano. Stejné to bylo i s Budějovicemi. Oni byli jednoznačný favorit, tentokrát to bude Slavia. Většinu lidí jsme postupem překvapili. Ale já věřím tomu, že pokud budeme i nadále takto bojovat a bude při nás stát nadále štěstí, tak ten titul můžeme vybojovat.