Junioři

HC Havířov – HC Energie 4:3
Branky: Martin Rohan, Fusek a Chaljavin. Třetiny: 1:2, 2:1, 1:0. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:1. Rozhodčí: Trombík, Barteček a Kouba.

Dlouhá cesta do města horníků nebyla pro juniory Energie žádným problémem a hned od začátku zatlačili domácí do defenzivy. V polovině zápasu vedli karlovarští junioři již o dvě branky, ale houževnatý soupeř se vzdát nechtěl. Ještě do konce třetiny se domácím podařilo skóre srovnat. Do poslední části hry nastoupila Energie s odhodláním strhnout vítězství na svou stranu. Deset minut prakticky nepřetržitě dobývala branku „Panterů“, ale gól z toho nebyl. Domácí se pak ještě jednou prosadili, a body zůstaly na jejich ledě.

HC Třinec – HC Energie 4:0
Třetiny: 2:0, 1:0, 1:0. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Rozhodčí: Jeřábek, Poruba a Vengřín.

Druhý zápas na severu Moravy karlovarským juniorům vůbec nevyšel podle jejich představ. Určující pro vývoj skóre byla první třetina, kterou unaveně působící tým prohrál o dvě branky, přičemž tu druhou dostal ve dvojnásobném oslabení. Takový náskok pak umožnil domácím hrát uvolněně a čekat na chyby soupeře. Energie se marně pokoušela dát kontaktní gól a domácí nakonec své vítězství ještě zvýraznili.

Dorostenci

HC Energie - HC Třinec 0:2
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:1. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1. Rozhodčí: Svoboda, Pešek a Jelínek.

Dorostenci Energie začali utkání lépe a zatlačili Třinec do hluboké defenzivy. Gólman hostí se ale velmi brzy perfektně rozchytal a čelil v klidu všem střelám. Ve skvělém výkonu pokračoval i ve druhé třetině, a tak podle pravidla „Nedáš – dostaneš“ Energie inkasovala. Ve 27. minutě utkání využili hosté svoji 3. přesilovku v zápase. Ve 34. minutě utkání fauloval kapitán Třince Pavlík, ale ačkoliv tlak Energie ještě zesílil, hráčům se nepodařilo vsítit ani jeden gól za záda výborného brankáře Sklenáře. A to ani v závěrečné hře bez brankáře. Naopak Franek trefil prázdnou bránu domácích a třinečtí obranáři vyhráli.

HC Energie – HC Havířov 3:0
Branky: Vachovec 2, Frk. Třetiny: 0:0, 1:0, 2:0. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:0. Rozhodčí: Florian, Havelec a Gerát.

Dorostenci svého „vyhnanství“ v Ostrově skvěle využili. Za týmem přijela spousta diváků, a tak se v malé hale rozléhal pěkný rachot. Na týmu navíc ještě leželo prokletí z předchozího zápasu, a tak ani po první třetině se svěřencům trenérů Mlejnka a Kverky nepodařilo rozvlnit síť za zády hostujícího gólmana. Smůlu protrhl až ve 27. minutě utkání Michal Vachovec a všichni si viditelně oddechli. Hosté se na začátku třetí třetiny bránili v oslabení, špatně střídali, a následoval další trest. Ve dvojnásobné přesilovce přidal druhou branku Vachovec. Hosté po tak hrubé chybě už neměli síly na zvrat, a tak v 53. minutě mohl po přihrávce od Kverky navýšit skóre Martin Frk.

Pavel Reiser