Teď bude svým kamarádům v reprezentačním dresu, a to Bergerovi, Hrbkovi a Geierovi, držet palce na paralympiádě v Soči. „To je samozřejmost, doufám, že karlovarský trojlístek přinese české reprezentaci štěstí a že to konečně zacinká," přeje si urostlý gólman, kterému v kabině neřekne nikdo jinak než Shrek. Jemu sezona skončila, ale jeho spoluhráči mají před sebou velkou výzvu.

„Pokud kluci zvládnou první utkání s Norskem a pak porazí i Švédsko, věřím tomu, že postoupí do bojů o medaile," vypočítával Mach. Paralympiáda se ponese ve sledge hokejovém duchu a mottu – Jsme tím, čím jsme na ledě! Každý hráč je něčím specifický, a ví to i karlovarský brankář. „Míra Hrbek je tvrdý, neústupný bojovník. Pokud jde na ledě do tuhého, umí zabrat, ale umí být také hodně nepříjemný, když se hra neodvíjí podle jeho představ," poukazuje Mach.

Druhým v pořadí je útočník Michal Geier. „Míša je velký stratég a také hračička. Dokáže být silný na puku i v útoku, to samé však platí o obraně. Velice dobře na ledě komunikuje a dokáže rychle rozeznat slabinu soupeře. On si sledge hokej hodně užívá, navíc je zručný a rychlý. Často jsem ho viděl, jak se při držení puku usmívá," chválil spoluhráče Mach.

Poslední do karlovarské party je kapitán Jiří Berger. „Bergros má velký talent vidět tu správnou skulinku, jak dostat puk za záda brankáře soupeře. Je přísný, tvrdohlavý a důsledný. Nikdy nic nevzdává. Jirka se s Míšou na ledě parádně doplňují, jako by si četli při hře myšlenky, vědí totiž vždy, jak s pukem naloží, a to je jejich velká výhoda," dodal Mach.