Tým z lázeňské metropole začal svého soupeře přehrávat hned po vhození buly. Bylo pouze otázkou času, kdy se dokáže prosadit. Hosté pozorně bránili, ale co jim to bylo platné, když po brankách Rachůnka a Krejčího prohrávali do přestávky 2:0.

Po změně stran tlak domácích pokračoval a rostlo i skóre. Beránek a Balán zvýšili na 4:0 a až poté domácí trochu polevili, když dovolili snížit Horkému.

A v rychlém tempu nastoupila Energie i do třetí třetiny. Pátý gól přidal Matic Podlipnik. Když začala z reproduktorů v KV Areně hrát „Pátá, právě teď odbyla pátá,“ tak si Karlovaráci řekli, že stačilo a utkání v poklidu dohráli.

Hokejisté HC Energie (v zeleném) si v domácím prostředí poradili s Horáckou Slavií Třebíč.Zdroj: Deník / Čech Jan

Karlovy Vary – Třebíč 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Branky: 4. T. Rachůnek (Balán), 20. Krejčí (Sičák, Vachovec), 24. O. Beránek, 29. Balán (Krejčí), 41. Podlipnik – 29. Horký (R. Erat, Dolníček). Rozhodčí: Wagner, Zubzanda – Belko, Kokrment. Vyloučení: 4:2. Využití: 2:0. Diváci: 2250.

K. Vary: F. Novotný – Krejčí, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Šafář – T. Rachůnek, Balán, Flek – Kverka, Stloukal, Gríger – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – O. Beránek, Davídek, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Třebíč: Dostál – L. Vágner, Kaláb, F. Král, D. Mikyska, Čejka, Půža – R. Erat, Dolníček, Horký – Vodný, T. Havránek, Kristl – Kusko, Jan Wasserbauer, Gajarský – Malec, Tadeáš Král, Paták. Trenéři: Sobotka a Barvíř.

Ohlasy trenérů WSM ligy po utkání   
Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že nás čeká další houževnatý soupeř, který má tým plný mladých hráčů z Komety Brno. Vstoupili jsme do utkání aktivně a podařilo se nám rychle vstřelit dvě branky. Tím jsme se uklidnili a do pohody se hodili i hráči, kterým to tolik nelepilo. V předchozích zápasech nám nešli přesilovky a teď jsme se dvakrát trefili. Dobrý úvod a branky v přesilovkách nás dostali do utkání a následně jsme byli lepším týmem. Jsem rád za tři body a chtěl bych poděkovat divákům, kteří jak pevně věřím, nás budou podporovat i nadále.
Martin Sobotka (HC Horácká Slavia Třebíč): Hodnocení zápasu z naší strany? My jsme věděli, že Karlovy Vary mají silný tým, a na to jsme se snažili připravit. Naším cílem bylo co možná nejdéle vzadu hrát na nulu. To se nám sesypalo hned ve čtvrté minutě, když jsme poprvé inkasovali. Více méně, my jsme se velice těžce dostávali do zakončení. Domácí byli lepší v osobních soubojích, jak v útočném, tak obranném pásmu. Mě mrzí chyba, když jsme pustili soupeře do tříbrankového vedení. Pak už jsme neměli šanci a ve třetí třetině se utkání už jen dohrávalo. Musím soupeři pogratulovat k vítězství, byl lepší a vyhrál jednoznačně. Pro náš mladý tým, to ale byly cenné zkušenosti, které získal.