„Jasným cílem je postup mezi čtyři nejlepší celky,“ hlásí z karlovarského tábora hrající kouč Jiří Berger. A ví, o čem mluví. Ligová soutěž se totiž opět vrací k osvědčenému modelu, tedy play-off. „Samozřejmě jsme rádi, že se opět bude hrát play-off, proto bychom nechtěli u toho chybět,“ má jasno Berger.

Pod jeho taktovkou odstartovali letní dril hráči Sharks v polovině srpna. „Trénovali jsme intenzivně a na programu bylo i soustředění, kde jsme nabírali především fyzičku. Poté jsme zredukovali tréninkové jednotky na dvakrát v týdnu, během kterých jsme pilovali herní dovednosti,“ poukazoval karlovarský kouč. Během přestávky doznal kádr karlovarského výběru pouze jednu změnu, když se do týmu zapojila Kateřina Bogliová.

„Společně s námi se připravuje po zranění hokejistka Kateřina Bogliová, která se učí bruslit v pozici vsedě. Jde u ní vidět talent a každý trénink se zlepšuje, takže předpokládáme, že se během soutěže objeví v našem dresu na ledě. Jinak zůstal tým pohromadě,“ podotkl k pohybům v kádru Berger.

Letošní ročník České sledge hokejové ligy odehraje osm týmů, které budou soupeřit v základní části o čtyři místa v play-off. „Letos nebudou hrát Rakušané ani Slováci, kteří však posílili ostatní české týmy. Nový ročník bude nesmírně těžký, jelikož všechny týmy posílily, a to především o reprezentanty, takže se diváci určitě mají na co těšit. Náš cíl zůstává stejný, postoupit do play-off, i když to tentokrát bude hodně těžké,“ míní Berger.

První krok k naplnění cíle mohou Žraloci udělat o víkendu, přesněji v sobotní podvečer na ostrovském zimním stadionu, kde budou hostit od 18.30 hodin Studénku v čele s kapitánem Michalem Geierem.

„Na tento zápas jsem hodně zvědavý, jelikož Studénka před startem nového ročníku proklamovala na své oficiální soupisce hodně zajímavá jména, i přesto chceme vstoupit do základní části výhrou. Chybět nám bude pouze zraněný brankář Jiří Bozděk, kterému tak přejeme brzké uzdravení, jinak budou všichni připraveni,“ přeje si úspěšný vstup Jiří Berger.

V neděli pak čeká karlovarský výběr opět na ostrovském zimáku od 11.30 hodin další těžký sledge hokejový oříšek v podobě Zlína. „Zlín patří každoročně ke kandidátům na mistrovský titul. Navíc během přestávky značně posílil, takže to bude pořádná sledge hokejová bitva. Pokud bychom brali z obou utkání šest bodů, budeme navýsost spokojeni, ale víme, že tentokrát to bude pořádná dřina, ale těšíme se na ni,“ dodal karlovarský lodivod.