I díky němu Karlovy Vary porazily Brno, počtvrté za sebou naplno bodovaly v domácím prostředí a nečekaně se drží v první polovině tabulky. „Jsem moc rád, že se mi něco podobného poprvé podařilo," radoval se po zápase dvacetiletý útočník, který si pochvaloval spolupráci s Michalem Vachovcem a Jaromírem Kverkou. „Vycházely nám kombinace a dokázali jsme se dostat do šancí. Jsem rád, že jsme mohli hrát spolu, a doufám, že nám to takhle bude klapat dál," uvedl Koblasa, který se stejnými hráči nastupoval i v mládežnických kategoriích.

Kometa přijela na západ Čech se sérií čtyř porážek a enormní snahou nezdary ukončit, což se jí nepodařilo. „Zvládli jsme to velice dobře jako tým. Brno žádné velké šance nemělo," podotkl Koblasa, podle nějž bylo důležité, že Energie i po nepříliš vydařené druhé třetině hrála trpělivě. „Vedli jsme stále jen o jednu branku a trenéři nás v kabině nabádali, abychom se nikam moc netlačili. Že musí útočit oni a my si máme trpělivě čekat," řekl Koblasa.

Právě on se přitom postaral o třetí a čtvrtý gól. Zda v prvním případě skóroval on, nebo Vachovec, jenž byl jako autor nahlášen původně, si sám nebyl jistý. „Byl tam hrozný závar v brankovišti a já jsem tam jen tak plácnul jejich brankáře do betonu a najednou byl puk v bráně," pousmál se Koblasa.

                                                                                                                                                                                                                                    Jiří Vimr