Karlovaráci podlehli Slavii 2:3 a pod trenérskou dvojicí Kýhos – Pešout se rozhoupaly židle. K jejich případnému odvolání se už před utkáním se Slavií Praha vyjádřil generální manažer Miroslav Vaněk. „Rozhodovat se bude až během reprezentační přestávky," poznamenal ve stručnosti.

Ale co platilo včera, nemusí platit dnes. „Zatím se k celé záležitosti vyjadřovat nebudeme. Pokud dojde k nějakým změnám, tak budeme včas informovat," doplnil Vaněk.

Zpět ale k utkání Energie a Slavie. Asistent Martin Pešout byl po zápase velice zklamaný. „Věděli jsme, že Slavia poslední duely hrála výborně, že to pro nás nebude lehký zápas. Chtěli jsme jít do vedení, aby hosté museli hru otevřít, ale bohužel jsme inkasovali první dvě laciné branky. To udalo ráz celému zápasu. Za stavu 0:3 nám nezbývalo než nahazovat puky a snažit se dostat přes střední pásmo. Malé pozitivum je, že hráči se dokázali přinutit se stavem zápasu něco udělat a že zápas nevypustili. Jenom škoda neproměněných šancí v poslední třetině. Michal Vachovec má pravděpodobně otřes mozku," poznamenal po utkání.

Na druhé straně slávista Ondřej Weissmann byl spokojený s bodovým ziskem. „My jsme se samozřejmě na Karlovy Vary připravovali. Domácí nehráli vůbec špatně, měli trošku smůlu v koncovce a byli silný kolem branky. My jsme taktiku podřídili hlavně obraně s tím, že budeme chodit do rychlých protiútoků. To se nám i dařilo, v půlce zápasu jsme se dostali do tříbrankového vedení. Zbytečně jsme si to však zkomplikovali, šance na zvýšení náskoku jsme tam měli. Chci mužstvo pochválit za bojovnost. Jsme rádi, že jsme tady ty body urvali," doplnil hodnocení karlovarského asistenta.