„Nebojím se říci, že Plzeň u nás předvedla asi nejlepší výkon ze všech soupeřů. Ano, musíme si sportovně přiznat, že jsme na ně tentokrát neměli,“ řekl ve svých pozápasových komentářích asistent trenéra Mikuláš Antonik. Ano, prohrát se může, ale nesmí se člověk za porážku stydět.

Tentokrát se hokejisté Karlových Varů stydět nemusí. Nikdo jim nemůže vyčítat nedostatek nasazení, vyhýbání se soubojům nebo cokoliv jiného. „Byli ve všem lepší. Hráli zodpovědně a takticky bez- chybně. Nedopouštěli se ani individuálních chyb, a když už nějakou udělali, tak nás vychytal brankář,“ povzdechl si obránce Vladimír Sičák.

Plzeň svoji hru postavila jak na výkonu gólmana, tak na střeleckém umu Jakuba Lva, kterému utkání opravdu sedlo. Podepsal se pod všechny tři branky škodovky. Dvě sám dal a na třetí přihrál.

„Kluci přede mnou hráli výborně. Skvěle blokovali a moc šancí domácím nedali. Teď hrají v obranném pásmu výborně a staví na tom svoji hru. Energie si sice vytvořila nějaké šance, ale jak už jsem řekl, my teď hrajeme výborně do obrany,“ přidal brankář Machovský a jeho slova doplnil tříbodový forvard Jakub Lev.

„Kdyby to vyšlo, tak jsem sice mohl dát hattrick, ale důležitější jsou pro nás body. Vyhráli jsme počtvrté v řadě a všichni věříme, že v tom budeme pokračovat. Každé utkání je teď pro nás důležité, pokud chceme do play-off,“ navázal na gólmana.

V 53. minutě výhru škodovky v přesilovce zpečetil po ráně od modré prvním gólem v sezoně čerstvý čtyřicátník Kadlec. „Já mám hlavně radost, že jsme vyhráli a naše vítězná série pokračuje. David Stach mi to dal na volej a já vystřelil. Lvíček před bránou suprově clonil a gólman neviděl, kluci odvedli skvělou práci,“ děkoval spoluhráčům zkušený obránce.