Sokolovští hokejisté uzavřeli základní část druhé ligy vysokou porážkou 11:0 na ledě Klatov. „Soupeř byl jasně lepší, nastoupil v sestavě pro play- off, nezachytili jsme pohyb, zápas rozhodla již první třetina," shrnul stroze nepovedené utkání trenér Baníku Jiří Parkmann.

Hornický celek skončil s přehledem na posledním místě skupiny Západ, a tak si zahraje play-out o udržení druhé ligy s Jindřichovým Hradcem a Technikou Brno.

Jenže ohledně play-out vládl do včerejšího odpoledne mírně řečeno chaos. Nejprve se zdála nejpřijatelnější možnost, že se hrát o sestup vůbec nebude, potom zase chyběly termíny. Již v sobotu měl Sokolov cestovat k prvnímu utkání do Jindřichova Hradce, jenže ten nemá v daném termínu k dispozici led, to samé platí o neděli. Oba týmy se tak domluvily na náhradním termínu, s tím však pro změnu nesouhlasila Technika Brno. Jindřichův Hradec by totiž hrál se Sokolovem hned následující den po duelu s Brňany.

Teď je vše jasné, ČSLH stanovil nové termíny. Sokolov začne 4. března v Jindřichově Hradci, poprvé doma bude hrát se stejným soupeřem ve středu 8. března. „Čekají nás velmi těžké zápasy, musíme je odfárat naplno," má jasno kouč Baníku Parkmann.