V reprezentačním výběru nebude chybět ani karlovarské duo, a to Miroslav Hrbek a Jiří Berger. „Půjde o větší generálku před březnovým mistrovstvím Evropy. Odcestovat měl i Michal Geier, ale ten kvůli pracovnímu zaneprázdnění nakonec účast odřekl," vysvětloval hráč a trenér karlovarského SKV Sharks Jiří Berger, který se po zranění a nemoci vrací na ledovou plochu.

Češi postupně v Naganu poměří své síly s reprezentančními výběry Itálie, Koreje a Japonska. „Všechna utkání odehrajeme v hale The Big Hat, tedy kde česká hokejová reprezentace udolala ve finále olympiády Rusko 1:0. Budeme mít i stejnou kabinu, tak bychom tak mohli navázat na zlatý úspěch," přeje si ve skrytu duše Berger. Českou sledge hokejovou ligu, která měla pokračovat o víkendu čtrnáctým a patnáctým kolem, tak čeká volno. „My jsme měli hrát s Litvínovem, takže se duel přeloží, ale datum, kdy se bude dohrávat, je ještě v jednání," poukazoval Berger.

Společně s obráncem Hrbkem si tak budou moci užívat nejméně čtyřzápasovou porci. „Snad se nám podaří uhrát co nejlepší výsledky. Po odehrání skupiny přijde na program semifinále a pak finále a utkání o třetí místo. Podle mého názoru bude naším největším soupeřem Korea, takže uvidíme, jak se nám bude dařit," dodal Berger.