Povedlo se. Ač v oslabení, tak Karlovaráci svůj cíl splnili. V rámci předposledního šestého dvoukola E.P.C. Management České sledgehokejové ligy totiž dosáhli na vytouženou výhru.

Tu brali v poměru 3:2 na ledě Studénky, tedy černého koně ligové soutěže, o to byla pro karlovarský výběr cennější. „Odcestovali jsme pouze v sedmi hráčích, proto jsme pozměnili naši taktiku,“ upozorňoval hrající kouč Sharks Jiří Berger. Ta se nakonec jeho výběru vyplatila, a to i přesto, že musel dohánět během utkání gólové manko.

„Chtěli jsme duel se Studénkou urvat na úkor sil, a to se povedlo,“ pochvaloval si Berger. Jenže jako první se do statistik zapsala Studénka a Varáci se tak měli co otáčet.

„Zápas se vyvíjel podle očekávání. K vidění byl vyrovnaný duel se šancemi na obou stranách. My ty své využili až ve druhé třetině, kdy jsme soupeři odskočili po třech trefách na rozdíl dvou branek,“ bilancoval Berger.

V závěrečném dějství Studénka značně přitlačila karlovarský tým, ale z toho vytěžila pouze jednu branku, což na bodovou radost nestačilo.

„Závěr zápasu jsme hráli pozorně v obraně a vyráželi do rychlých brejků. Nejméně čtyřikrát jsme mohli definitivně rozhodnout, ale nakonec jsme to zvládli a dovedli zápas do vítězného konce,“ oddychl si v hlase Berger.

Ve druhém souboji pak Karlovaráci na body již nedosáhli, když ve Zlíně s tamním Lappem padli v poměru 1:4. „Zlín věděl, co je v sázce a během zápasu si vytvořil optickou převahu. Nám během utkání pak došly síly, a tím jsme začali dělat individuální chyby, které Zlín dokázal gólově potrestat. Navíc určitě vyhrál zaslouženě,“ vysekl poklonu soupeři karlovarský trenér.

Sharks se tak po dvanácti kolech udrželi na prvním místě ligové tabulky, kde mají před druhým Zlínem a třetí Spartou jednobodový náskok.

Před čtvrtými Pardubicemi a Studénkou pak body dva. „Boj o play off tak bude gradovat v posledním dvoukole. V sázce je hodně, a vědí to i týmy či hráči. Do druhé fáze ligy se totiž dostane pouze nejlepší čtveřice základní části. My bychom mezi ní nechtěli chybět,“ uzavřel trenér Jiří Berger.

EPC Management ČSHL
HC KES Studénka – SKV Sharks Karlovy Vary 2:3 (1:0, 0:3, 1:0). Branky a nahrávky: 6. Disveld (Fojtík, Flis), 43. Flis (Fojtík) – 16. Nejedlý (Geier), 27. Berger (Geier), 27. Geier (Wágner, Berger). Rozhodčí: Pavel, Rapák. Vyloučení: 2:1. Bez využití.
SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, Geier, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas.

SHK LAPP Zlín – SKV Sharks Karlovy Vary 4:1 (3:1, 1:0, 0:0). Branky a nahrávky: 2. Joppa (Ligda), 8. Šafránek (Z. Hábl), 11. Ligda (Z. Hábl, Joppa), 25. Palát (Z. Hábl, Šafránek) – 7. Geier (Berger). Rozhodčí: Vaněk, Bláha. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, Geier, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas.