Varáci, kterým chyběl v základní sestavě kapitán Michal Geier, však neponechali nic náhodě a na domácím ledě potvrdili roli favorita, když slavili výhru 5:0.

O výhře karlovarského týmu rozhodla prakticky první třetina, když během dvou minut dokázali svěřenci hrajícího kouče Jiřího Bergera třikrát skórovat. V 5. minutě neuhlídal Gergely Jiřího Bergera, který i s obráncem v zádech doklouzal až k brance a propasíroval do ní první puk.

O minutu později po Černochem vyražené Bergerově ráně pokračoval domácí celek v nátlaku, který přetavil v druhou trefu Karel Wágner.

V 7. minutě už vedly Karlovy Vary o tři branky, když roztočily po Hrbkově nahození kolotoč v okolí Černochovy branky, kde si Wágner s Forgem vyměnili puk a Jiří Forgo navýšil vedení Sharks na tři branky. Ve 23. minutě pak Forgo skóroval podruhé, když využil dostatku času před Černochem, otočil se na místě a bekhendem nádherně zavěsil do horní poloviny branky.

Vítěznou tečku pak přidali Varáci v závěrečné třetině, a to sedmnáct sekund před koncem, kdy projel Jiří Forgo jako nůž horkým máslem po levém křídle a nádherně zavěsil do protějšího rohu Černochovy branky, čímž udělal tečku za duelem, a navíc zkompletoval svůj hattrick.

SKV Sharks Karlovy Vary – SOHO Olomoučtí Kohouti 5:0 (3:0, 1:0, 1:0). Branky a nahrávky: 5. Berger (Forgo), 6. Wágner (Haas, Berger), 7. Forgo (Wágner, Hrbek), 23. Forgo (Wágner), 45. Forgo (Berger). Rozhodčí: M. Hanák, T. Hanák. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 33.

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, Forgo, Berger, Janko, Karafiát, Kovářík, Haas, Schneider.

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Gergely, Veselý, Novák, Prášil, Večerek, Kardoš, Jedlička, Radim Mikuš, Pabst, Ferenčík, Stašák. (sei)