Do něj naskočí i SKV Sharks Karlovy Vary, tedy lídr ligové tabulky. Karlovaráci ještě neztratili v novém ročníku ani bod, když slavili čtyři vítězství, a tím nasbírali na své konto dvanáct bodů.

„Samozřejmě určitě panuje velká spokojenost, jelikož nikdo nedoufal v tak dobrý vstup do soutěže," pochvaloval si hrající trenér SKV Sharks Jiří Berger. A měl proč. Jeho výběr totiž zvládl nevyzpytatelné zápasy s nováčky, a to Dolným Kubínem a Vídní. K tomu pak přihodil výhru nad týmem Českých Budějovic a také hodně cenný skalp úřadujícího mistra ze Zlína.

„Výhra nad Zlínem je pro nás velmi důležitá, jelikož jsme se soupeřem vždy odehráli vyrovnané zápasy, ale nakonec jsme prohráli, tentokrát to však bylo jinak a my dosáhli na cennou výhru," poukazoval Berger. V karlovarské kabině tak po čtyřech odehraných kolech panuje vítězná nálada. „Já bych to moc nepřeceňoval, jelikož jsme měli v podstatě příznivý los. Náročnější a o to důležitější zápasy máme totiž ještě před sebou," dobře ví karlovarský kouč.

Než však přijdou na řadu těžké zápasy, ve kterých již půjde o ligové placky, odehrají Sharks ještě jedno utkání, ve kterém budou řádně tvrdit roli favorita. V sobotu 7. listopadu je čeká na zimním stadionu v Ostrově od 13.45 hodin nováček z Litvínova.

Tomu se v soutěži příliš nedaří a stále si vybírá nováčkovskou daň. Ve čtyřech zápasech musel tým Litvínova skousnout čtyři prohry, k tomu můžeme připočíst pouze jednu vstřelenou branku.

„Tato utkání jsou vždy ošidná. Neznamená, že Litvínov nedosáhl ještě na bodovou radost, že bude hrát špatně," varoval Berger. A moc dobře ví proč. „Nesmíme soupeře podcenit, mohlo by se nám to hodně vymstít," připomněl.

Karlovaráci, kteří budou plnit roli favorita, by měli nastoupit do pátého kola až na nemocného Petra Lindáka v kompletním složení. „Víme, že jsme favoritem duelu, proto chceme nechat na ledě všechny své síly. Šanci dostanou všichni hráči, a pokud to průběh duelu dovolí, rádi bychom si ještě zkusili nějaké herní varianty a pořádně je vypilovali, jelikož se nám to bude v dalším průběhu ligové soutěže určitě hodit, když nás poté čekají přetěžké zápasy," uzavřel Berger.