Ani letos tomu nebude jinak. Sparta Praha se totiž karlovarskému výběru, který bude chtít skončit pod taktovkou ostříleného lodivoda Jiřího Bergera staršího na bedně postaví v souboji o ligový bronz.

„Měli bychom být kompletní, tedy až na Forga, který bojuje s chřipkou, ale možná se dá do sobotního utkání do kupy, tak uvidíme," vysvětloval na úvod kapitán Sharks Karlovy Vary Jiří Berger.

Naopak Sparta Praha dorazí do Krušných hor v kompletním složení. Chybět tak nebude v pražském dresu glman Michal Vápenka či útočník Zdeněk Krupička. Navíc se Sparta netají cílem urvat první výhru v bronzové sérii.

„Kluci z repre říkali, že dorazí v plné palbě, a že budou chtít uspět. Uspět však chceme i my. V sobotu nás totiž čeká domácí derniéra, a my se chceme s věrnými fanoušky loučit vítězstvím, i když to bude těžké," poukazuje Berger. A ví, o čem mluví.

Jeho tým trápí v závěrečné fázi soutěže střelecká smůla, i když v utkání se Zlínem hráči Sharks slavili tři góly. „Pořád je to málo, jelikož si vždy vytvoříme spoustu gólových příležitostí, ale pouze minimum dokážeme přetavit v důležité branky. Ani mně se v závěru soutěže nedaří, tak doufám, že to konečně prolomíme, bylo by to v pravý čas," podotkl Berger.

Na své si přijdou během utkání i diváci, pro které bude opět připravena soutěž Hoď si pukem, kdy si tři výherci přijdou na suvenýry právě od karlovarského klubu. „Doufáme, že fanoušci dorazí na náš poslední domácí duel v hojném počtu, a my se jim odměníme za jejich přízeň důležitým vítězstvím," dodal na závěr Berger.

Tato série se opět bude hrát na dvě vítězná utkání. První bude na programu v sobotu 21. února od 15.45 hodin na ostrovském zimním stadionu. Odveta pak bude na programu za čtrnáct dní 7. března v Praze.