SKV Sharks po loňském bronzu tak bralo titul vicemistra soutěže. Na třetím místě zakončili sezonu hráči v dresech SHK Mustangové AUTO-IN, kteří na zimním stadionu v Neratovicích pokořili pražskou Spartu, které tak zůstaly sledge hokejové brambory.

Zlín obhájil titul

Ve finále České sledge hokejové ligy byl k vidění kvalitní sledge hokej, který podpořily oba týmy parádními výkony. Poprvé se měnil ukazatel skóre v závěru první třetiny, kdy se do statistik zapsal v přesilové hře karlovarský kapitán Michal Geier, který využil přesilovou hru za skvělé čtyři sekundy, když pálil ihned po buly a puk těsně před brankářem Zlína Matouškem změnil směr a propadl pod rukou do branky. Zlíňáci vyrovnali ve 25. minutě a taktéž v přesilové hře, když střela Zdeňka Hábla neprošla přes clonícího Nejedlého, ale kotouč se odrazil následně ke Zdeňku Šafránkovi, který střelou po ledě bez potíží vyrovnal. O minutku později, tedy ve 26. minutě, přišel na pořad zlomový moment finálového klání, když po vyhraném buly vyslal pomalou střelu či spíše nahození na branku Karlových Varů David Palát a gólmanova lapačka karlovarského Macha zareagovala pozdě, puk se snesl do sítě, a Zlín tak nakročil k obhajobě mistrovského titulu. V závěrečné třetině se Karlovaráci snažili, bojovali, ale kýžené vyrovnávací branky se nedočkali, a domácí výběr tak mohl na konci duelu slavit mistrovské zlato.
SHK LAPP Zlín – SKV Sharks Karlovy Vary 2:1 (0:1, 2:0, 0:0). Branky a nahrávky: 25. Šafránek (Fojtík), 26. Palát (Fojtík) – 15. Geier (Wágner). Rozhodčí: Wesley – Hradil, Mikeš. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. Diváci: 200.
SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šafránek, D. Hábl, Slováček.
SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, M. Geier, Forgo, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas, Schneider, Janko.

Mustangové urvali bronz

Souboj o ligový bronz, ve kterém se utkaly pražská Sparta a Pardubice, rozhodlo až prodloužení. V duelu o třetí místo šli do vedení Pardubičáci, a to po hrubé chybě sparťanské obrany, jmenovitě Raula, který váhal tak dlouho s rozehrávkou, až mu puk sebral Bernhard Hering a otevřel skóre zápasu. Sparta srovnala gólový účet až v závěrečné třetině, přesněji ve 41. minutě, kdy zaváhal v útočném pásmu pardubický Michalec s rozehrou a puk se následně dostal ke Krupičkovi, který přetavil samostatný únik ve vyrovnávací trefu. V následném prodloužení, ve kterém se do střeleckých statistik zapsal pardubický Bernhard Hering, který střelou pod horní tyč zajistil svému týmu bronzové medaile.
HC Sparta Praha (sledge) – SHK Mustangové AUTO-IN 1:2 po pp (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1). Branky a nahrávky: 41. Z. Krupička – 29. Hering, 48. Hering. Rozhodčí: Bergmann – Gregor, Čáp. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 80.
HC Sparta Praha (sledge): Vápenka – Zapletal, J. Krupička – Z. Krupička, Raul, Novotný, Frolík, Zikmund, Nachtigalová.
SHK Mustangové AUTO IN: Boček, (Drahý) – Štěpják, J. Kubeš, P. Kubeš, R. Buhr – Kolek, Michalec, Horníček, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, Chudomský.

Česká sledge hokejová liga
Cena Fair play: Zlín – celkem 40 trestných minut.
Vítěz základní části: Zlín
Nejlepší hráči bez postižení: Jiří Forgo (SKV Sharks Karlovy Vary, Jan Zapletal (Sparta Praha), Pavel Julina (SHK LAPP Zlín)
Objev roku: Pavel Doležal (SHK Mustangové AUTO-IN).
Vítěz kanadské bodování: Zdeněk Hábl (SHK LAPP Zlín, 59 bodů) – 20 branek + 39 asistencí.
Nejlepší střelec: Martin Joppa (Bencont Dolný Kubín, 38 branek).
All Stars ČSHL: Jan Matoušek (Zlín), Pavel Kubeš (Pardubice), Zdeněk Hábl (Zlín), Michal Geier (Karlovy Vary), Martin Joppa (Dolný Kubín), Bernhard Hering (Pardubice).