Od úvodních minut byl karlovarský tým lepší a svou převahu vyjádřil i brankově, když Spartě v Ostrově přichystal potupnou prohru v poměru 0:5. Velkou zásluhu na tom mělo duo Michal Geier a Jiří Berger, oba si totiž připsali po dvou trefách. Navíc Sharks získali první bod v sérii.

Úvodní část souboje o bronz načali hodně aktivně sledge hokejisté Karlových Varů, když se rychlými výpady dostávali na dostřel brankáři Sparty Vápenkovi. Jejich zdravá agresivita pak dělala hráčům Sparty nemalé problémy, když se během několika minut vystřídali na trestné lavici Jiří Krupička a Jan Zapletal.

Sharks tak měli dvakrát výhodu přesilové hry, kterou však nedokázali brankově zúročit. Až v 11. minutě brankově udeřilo. Karlovarský útočník Michal Geier se dostal do brejku za obranu Sparty a svůj samostatný únik přetavil po zkušené kličce a následné trefě nad ležícího brankáře v důležitý gól.

Poté se oklepala i Sparta, která zahrozila domácím několika náznaky přečíslení, ale do většího ohrožení branky Sharks se nedostala. Na začátku druhé třetiny se dostal do velké šance agilní Geier, který si objel kolečko kolem sparťanské branky a ještě dostal čas na zaparkování v ideální pozici mezi kruhy, z ní však přestřelil.

Žraloci dále pokračovali v aktivní hře a přišpendlili hráče Sparty v jejich obranném pásmu, bohužel bez gólového efektu. Ve dvacáté minutě se připomněla i Sparta, když Zdeněk Krupička unikl do nájezdu po pravém křídle, svůj únik však musel kvůli vracejícímu se Nejedlému zakončovat ze strany, i přesto se dostal blízko k brankáři Machovi, který však udržel čisté konto.

Na druhé straně se pak ocitl Geier osamocen v levém kruhu před gólmanem Vápenkou, ale v rozhodující chvíli promáchl. Ve 26. minutě pak mohlo být srovnáno, po velkém zmatku před karlovarskou brankou dorážel u jedné tyče ležící Zikmund, ale puk prošel brankovištěm ke druhé, kde nedokonal dílo jeho spoluhráč Novotný. Přísloví nedáš, dostaneš se potvrdilo na druhé straně během několika vteřin.

Hektickou půlminutovku zakončil úspěšným sólovým nájezdem a střelou do růžku nad lapačku Vápenky kapitán Sharks Jiří Berger. Žraloci byli rázem na koni, ale další šance Bergera či Geiera zůstaly nevyužity.

Do konce druhého dějství již tak gól nepadl a Žraloci si převedli do závěrečné třetiny slibný dvoubrankový náskok. Navíc v závěru druhé třetiny byl vyloučen domácí Hrbek. V úvodu třetí třetiny se naskytla Spartě po vyloučení karlovarského Nejedlého přesilovka pět na tři.

Jenže ukazatel skóre naběhl na druhé straně, a k vidění tak byla málo vídaná věc. Ve 32. minutě totiž Karlovaráci odskočili Spartě na rozdíl tří branek, a to při dvojnásobném oslabení. Sparta totiž ztratila v obranném pásmu Sharks kotouč a Berger následně vyslal do nájezdu Michala Geiera, který se nemýlil.

Inkasovaná branka poslala sledge hokejisty Sparty do kolen a zbytek přesilové hry Žraloci v klidu ubránili. Naopak ve 36. minutě rozezvonil horní tyčku svým pokusem kapitán Berger.

Právě karlovarský kápo byl u čtvrté branky svého týmu, kterou vstřelil ve 39. minutě po souhře s Geierem. O dvě minutky později slavili hráči Žraloků popáté, mladík Karel Wágner zblízka přehodil Vápenku bekhendem a svému týmu zařídil pětigólový náskok

.Odvetné utkání bronzové série se odehraje v Praze 7. března. V hlavním městě pak bude na programu i případné třetí, rozhodující utkání.

SKV Sharks K. Vary – HC Sparta Praha 5:0 (1:0, 1:0, 3:0). Branky a asistence: 11. Geier, 27. Berger (Wágner), 32. Geier (Berger), 39. Berger (Geier), 41. Wágner (Geier). Rozhodčí: Tichý, Červenka. Vyloučení: 4:5. V oslabení: 1:0. Diváci: 80.

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach (Bozděk) – Hrbek, Nejedlý, Berger, Wágner, M. Geier, Očenášek, Schneider, Janko, Karafiát, Kovářík.

HC Sparta Praha (sledge): Vápenka – J. Krupička, Zapletal, Němec, Z. Krupička, Zikmund, Žižka, Novotný, Záluský, Němec.