Příznivci jihočeského týmu dávali o sobě znát už před utkáním a hlavně díky nim mělo utkání fantastickou kulisu. Oba kotle se překřikovaly a nejlepší na tom bylo to, že se příznivci bou celků společně před i po zápase sešli v hospodě nad sklenicí zlatavého moku.

Energie měla raketový vstup do utkání, když se po čtyřiceti vteřinách zapsal mezi střelce Milan Mikulík.

Jenomže to bylo na dlouhou dobu ze strany domácích vše. V dalších minutách hráli domácí převážně v oslabení a Motor trestal. V první části vyrovnal Pajič. Ve 29. minutě pak poslal hosty do vedení Čermák. Po hodině čisté hry se ukázalo, že to byl rozhodující moment klání.
Nutno podotknout, že do té doby měli domácí na svém účtu už sedm potrestaných hříšníků.

„Nesmíme se nechat vylučovat. To nás stojí hodně sil a následně se nedostaneme do tempa,“ rozčiloval se po druhé třetině centr Antonín Dušek, který začal zápas ve čtvrté formaci.

Během prvních čtyřiceti minut byli domácí celkem devětkrát na trestné lavici.

Ilustrační foto
Fortuna, divize A: Ostrov se bodově probral, dosáhl na bod, 1.FC pak urvalo body dva

Ve třetí třetině se Energie snažila soupeře dotáhnout, ale již to nestačila. „Rozhodly přesilovky. Přesněji naše vyloučení. Celkem jsme byly na trestné lavici desetkrát a to je prostě hrozně moc,“ přiznal po zápase kapitán energetiků Václav Skuhravý, který byl vyloučen dvakrát a při jeho druhém trestu hosté utkání rozhodli.

Miloslav Čermák z Českých Budějovic byl po utkání maximálně spokojení. „Teď jsme ztratili tři utkání a potřebovali jsme vyhrát. Získali jsme tři body a baráž se opět vyrovnala. Rozhodovat se bude až v posledním kole,“ přidal se autor vítězné branky českobudějovického Motoru.

CO ŘEKLI TRENÉŘI…
Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): „Sice jsme v prvním střídání dali gól, pak jsme se ale v prvních dvou třetinách potýkali s velkou nedisciplinovaností, měli jsme 9 vyloučení a soupeř toho využil. V poslední třetině jsme se snažili s výsledkem něco udělat, soupeř ale dobře bráni.“
Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Na naší straně obrovská spokojenost. Kdybychom utkání nezvládli, mohl to pro nás být klíčový zápas. Jsme rádi, že zůstáváme ve hře a pořád je tu šance na postup.“

Dle aktuální tabulky by karlovarská Energie opustila extraligu. V současnosti je čtvrtá

STATISTIKY
Statistiky HC Energie – HC Motor 1:2
Třetiny: 1:1, 0:1, 0:0. Branky a nahrávky: 1. Mikulík (T. Rachůnek) – 17. Pajič (Čermák), 29. Čermák (Novák, Chovan). Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 10:5. Využití: 0:2. Diváci: 3956.

K. Vary: Honzík – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Dvořák, Dujsík, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Kindl, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, Tuominen, Kohout – Beránek, Dušek, Flek. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Č. Budějovice: Kváča – Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čerrmák – Fronk, Rob, Heřman – Dostálek, Vlček, Hřebejk – Šulek, Škoda, Babka. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a Turek.