V sérii hrané na dvě vítězství se výsledkem 2:0 na krok přiblížili postupu do finále, který však budou muset dokonat na ledě soupeře, tedy jihlavské Dukly. O branky se postarali Sebastian Gorčík a Ondřej Šafář, gólman Jakub Frček vychytal čisté konto.


Domácí trenér Václav Eismann byl spokojen. „Pro nás to bylo nejtěžší utkání ze všech pěti, která jsme doposud v play-off hráli. Soupeř přijel velice houževnatý a organizovaný. Hrál dobře směrem do obrany a my jsme se nemohli dlouho prosadit. Z mého pohledu rozhodčí hru hodně pustili a některé zákroky byly dost na hraně. To samozřejmě platí pro obě strany stejně. Nám se podařilo v přesilové hře vstřelit uklidňující branku, ale my se na tento zápas koukáme tak, že jsme pouze nastoupili do vlaku, který jede směr finále. Je nám jasné, že nás Jihlava bude chtít z toho vlaku vysadit. Uvidíme, jak to bude vypadat na jejím stadionu," poznamenal.


Hostující František Zeman věří, že jeho tým doma uspěje. „Myslím si, že jsme v Karlových Varech neodehráli špatný zápas, ale bez branky se nedá vyhrát. Během zápasu jsme udělali dvě hloupé chyby a domácí toho dokázali využít. Mně nezbývá nic jiného než jim pogratulovat k zisku prvního zápasu," přidal se.