V hokejovém městě se chtějí katastrofickému scénáři z loňského ročníku za každou cenu vyhnout. A tak na Baníku během pauzy tvrdě zapracovali a překopali, co se dalo. „Tento rok vnímáme jako odraz ode dna a jako rok, kdy vybudujeme základ pro dlouhodobě dobré fungování,“ sděluje prezident klubu Václav Dobřemysl. Ten vyzdvihuje hlavně pomoc Sokolovské uhelné, města Sokolov, společnosti Nemos Group a i Karla Holoubka.

Jako hlavní kouč povede Baník bývalý hráč Michal Jäger, vypomáhat mu bude další muž se vztahem k sokolovskému hokeji, Lukáš Mensator. A stejné to má být i v hráčském kádru. V Sokolově hledají hokejisty, kteří cítí s Baníkem spojitost. Černo-žlutý dres znovu obléknou odchovanci Petr Přindiš a Tomáš Rohan. V úvodu soutěže opět vypomůže David Hruška, celou sezonu bude k dispozici Pavel Kuběna. Z Klášterce se navíc vrací i Miroslav Kuncl, ze severu Čech se přesunul i útočník Martin Strunz. V Sokolově k tomu mohou počítat s posilami z prvoligových Karlových Varů.

„Za hráče mohu slíbit, že nevypustí nic a budou za Sokolov bojovat. Po sportovní stránce je jednoznačným cílem účast v play-off a i v něm pak budeme chtít dále uspět,“ říká k cílům trenér Michal Jäger.

Nekompromisní kouč by také rád viděl znovu zaplněný sokolovský zimák. „Chceme hrát především atraktivní, útočný hokej, který diváky bude bavit a přiláká je do hlediště,“ říká před úvodním buly nové sezony.

Ilustrační foto
Jindřichovice zvládly duel o třetí flek