Zpět ale k samotnému utkání karlovarské Energie s Duklou Jihlava. Utkání bylo tak trochu ospalé. Hlavně ze strany hostí, kteří až na drobné výjimky tahali za kratší konec lana. „Celé utkání nám nešli nohy a to rozhodlo. Z naší strany to bylo úplně bez pohybu. Takto hrát nemůžeme a v dalších zápasech musíme přidat,“ přiznal objektivně po zápase kapitán vojáků Tomáš Čachotský.

První třetina skončila vítězstvím týmu z lázeňské metropole poměrem 1:0, když se prosadil Ondřej Beránek po nacvičeném signálu při rychlém střídání. Druhých dvacet minut nabídlo dvě branky a obě dali domácí. Nejprve jemnou tečí zvýšil Kohout a ve 35. minutě uzavřel skóre opět Beránek.

„Uhráli jsme tři body, ale před námi jsou další zápasy. Do pátečního utkání v Českých Budějovicích půjdeme s tím, že chceme vyhrát,“ usmíval se po utkání střelec dvou branek Ondra Beránek.

Na Jihlavu s pozměněnou sestavou

Dvoubrankový střelec Beránek a poprvé v sezoně s čistým štítem chytající David Honzík byli nejlepšími hráči karlovarského celku. „Tak už dlouho se to nikomu ve Varech nepovedlo. O to mě to více těší,“ prohodil spokojený gólman Honzík.

Černou kaňkou na utkání bylo zranění jihlavského obránce Vlasty Bilčíka, který opustil ledovou plochu na nosítkách.

Trenéři o utkání

Mikuláš Antonik - HC Energie Karlovy Vary

Jsem rád, že to dneska kluci zvládli, protože to byl těžký zápas. My jsme věděli, že potřebujeme vyhrát za tři body. Kluci k tomu přistoupili výborně, měli pohyb, hráli agresivně, soupeře napadali a byli u všeho dřív než soupeř. Samozřejmě nás také podržel brankář v některých těžkých situacích, které si Jihlava vytvořila.Gratuluji klukům k vítězství.

Petr Vlk - HC Dukla Jihlava

Soupeř si dnes vítězství zasloužil. První branku jsme dostali po situaci, o které jsme hovořili ráno na poradě, ale bohužel stalo se. Dnes ten pohyb z naší strany nebyl tak dobrý jako v předchozích zápasech. Přesto se to trošku za stavu 1:0 tahalo, ale potom jsme udělali dvě chyby, když při druhém gólu jsme ztratili kotouč ve středním pásmu a soupeř nám během deseti vteřin odjel tři na jednoho potom dva na jednoho a poté z toho padla ta branka. U třetího gólu jsme nevyndali puk z pásma a obrana nepokryla před brankou hráče soupeře. Dnes tam byly z naší strany chyby, ale sportovně musím přiznat, že soupeř šel za vítězstvím víc než my.

Karlovy Vary – Dukla Jihlava 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. O. Beránek (Dujsík, Skuhravý), 26. Kohout (Griger, Dujsík), 35. O. Beránek (Flek). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Frondl, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2268.

HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík, Weinhold – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Dušek, Skuhravý, Gorčík – O. Beránek, Gríger, Flek – Harkabus, M. Zadražil, Kohout.

HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Brož) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Půža, Kaláb – Diviš, J. Skořepa, Důras – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský.