Trenéři Západočechů Mlejnek a Mariška po páteční prohře v Plzni zamíchali sestavou. Úvodní šanci zápasu si vytvořil hostující Rákos, ale brankář Habal ji zlikvidoval. Na druhé straně přestřelil Hruška. Ve 13. minutě se radovali Oceláři, když po Plíhalově vhazování zamířil od modré čáry přesně k levé tyči Milan Doudera. Za 33 vteřin prostřelil Habala z mezikruží mezi betony Klepiš.

Domácí se dočkali snížení v 18. minutě při přesilovce pěti proti třem. Kapitán Duda přihrával před branku a puk se odrazil od Haščákovy brusle za Hamerlíkova záda. První trefu zkušeného slovenského útočníka v české extralize potvrdil až videorozhodčí.

Slezané i ve druhé třetině domácí přehrávali, soustavný tlak hostí mezi 22. až 26. minutou vyústil v branku Draveckého, který využil nezištnou přihrávku Polanského. Hosté i přes herní převahu několikrát zbytečně faulovali. V polovině zápasu byli krátce po sobě vyloučeni Lukáš Doudera s Draveckým a Karlovarští hráči znovu měli možnost hrát v pěti proti třem, tentokrát 109 vteřin.

Ale početní výhodu nevyužili a po Irglově úniku mohli dokonce inkasovat. Slabší chvilku při své přesilovce si vybral i Třinec, který jen za cenu faulu zastavil ve 36. minutě unikajícího Vojtěcha Tomečka. Ten trestné střílení tvrdou ránou z mezikruží využil. Hosté však opět zapnuli na vyšší obrátky a o tři minuty později při signalizovaném vyloučení Dudy po krásné kombinaci s Rákosem Irgl zvýšil opět na dvoubrankový rozdíl.

„Když se dotáhneme na rozdíl branky, tak nám soupeř vždy odskočí, což je naše slabá koncentrovanost. Pokud budeme v tomto pokračovat, moc zápasů vyhrávat nebudeme. Třinec nám však dnes moc nedovolil hrát to, co chceme. Musíme se zlepšit," řekl útočník Karlových Varů Martin Bartek.

Závěrečnou dvacetiminutovku začali aktivněji domácí, ale se střelami Marosze i Vachovce si Hamerlík poradil. Když to vypadalo, že by se Energie mohla vrátit do zápasu při vyloučení Jaška, prosadili se naopak Třinečtí. Po Sičákově chybě na modré čáře se k puku dostal Orsava a z bezprostřední blízkosti dal výsledku konečnou podobu. Nic na tom nezměnila ani třinecká přesilovka pěti proti třem trvající 85 vteřin.

„Nebylo to vůbec jednoduché utkání. Byl to urputný boj, Karlovy Vary hrály velmi zodpovědně. Pro nás byl výkon takový kolísavý, kdy jsme měli dobré pasáže hry a potom i pasáže, kdy jsme se dostávali pod tlak. Pro nás bylo štěstí, že jsme proměnili své šance a napadaly nám tam góly," uvedl trenér Třince Jiří Kalous.

Jan Čech, Jiří Vimr