„Chceme bodovat a tím prodloužit šňůru utkání na šest zápasů, kdy jsme si připsali nějaký ten bod," říká asistent trenéra Jaromír Kverka.
Jak už bylo napsáno, Energie se vypravila do Zlína o den dříve. „Děsí nás dálnice D1. Minulý týden jsme jeli do Vítkovic pomalu devět hodin. Každou chvilku jsme na dálnici stáli a čekali ve frontě," popisuje Kverka zážitky z minulého týdne a zároveň i důvody, proč se na Moravu jezdí s jednodenním předstihem.

„Další varianta je, že bychom jeli do Prahy autobusem a pak vlakem. Anebo ještě jinak. Máme ve Varech letiště, tak třeba bychom mohli letět," přidal s úsměvem. Trenéři se ve Zlíně, ale i v neděli doma proti Spartě budou muset obejít bez útočníka Davida Zuckera. „V utkání s Hradcem Králové si přisedl nohu a udělal si výron v kotníku. Jeho léčba bude trvat zhruba čtrnáct dní," vysvětlil Kverka a s úsměvem prohodil: „Dostal nohu do škrobáku a chvilku musí odpočívat. Po přestávce by měl být v pořádku."

Jeho místo v sestavě zaujme Martin Látal. „Povolali jsme jeho. Dostane další možnost předvést své umění," pokračoval. Berani ze Zlína hrají rozdílný hokej doma a venku. „V KV Areně se prezentovali hrou zezadu a čekali na brejky. Doma je tomu naopak. Mají velice šikovné útočníky a prezentují se útočnou a nátlakovou hrou. Přednosti mají především v přesilových hrách," vypočítává Kverka přednosti valašského celku.

PSG Zlín má na svém kontě po 29 kolech devětačtyřicet bodů a je na pátém místě tabulky. Karlovy Vary získaly o patnáct bodů méně a jsou dvanácté. Letošní vzájemná bilance jasně hovoří ve prospěch valašského týmu, který vyhrál zatím obě dosavadní měření sil. Ve Zlíně to bylo 3:1 a v KV Areně pak 4:3.