Ke svému prvnímu zápasu v dresu Energie nastoupila i nová posila zadních řad, slovenský obránce Tomáš Harant. Ačkoliv se od něj očekává spíše kvalitní defenzivní práce, a ne nijak závratná čísla v kanadském bodování, hned v prvním zápase si připsal jednu asistenci.

Tomáši, jak byste zhodnotil utkání proti Vladivostoku?
Bohužel jsme prohráli 2:3, takže moc pozitivně ne. V první třetině jsme s nimi hráli vyrovnanou hru, utekli nám v té druhé. Měli jsme tam nějaké šance, byl tam samostatný únik. Kdybychom dali první branku, tak by to utkání vypadalo úplně jinak. Góly jsme ale dostali z blízkosti naší brány, a to by se stávat nemělo, tam bychom to měli mít pokryté.

Třetí třetina pro vás také nezačala vůbec dobře. Věřili jste si po třetím inkasovaném gólu ještě na obrat?
Naše hra se od počátku zlepšila, byla trochu škoda toho třetího gólu, který byl opět takový nešťastný. Pozitivní ale je, že jsme to nezabalili a hráli dále, nakonec jsme dali dva góly. Kdybychom měli více času, tak by se nám možná ještě podařilo vyrovnat.

V zápase se poměrně často vylučovalo, a to na obou stranách. Trénujete přesilovky a oslabení nějak intenzivněji?
Ano, začali jsme. Ale před zápasem ráno vypadl z přesilovkové formace David Hruška, takže tam musel někdo jiný, kdo předtím ani netrénoval. Do ligy nám ale zbývají nějaké tři čtyři týdny, takže ještě máme dostatek času to natrénovat.

Toto bylo vaše první utkání v dresu Energie, jak se v týmu cítíte?
Jak říkáte, byl to první zápas a určitě to nebylo ono. Zatím se jen rozkoukávám a budu na sobě muset ještě hodně pracovat. Ale špatné to úplně nebylo, jen škoda toho výsledku. Spoluhráči mě přijali dobře, a to jsem ani nikoho osobněji neznal.

V Karlových Varech jste působil už v sezoně 04/05, jak na tuto štaci vzpomínáte?
Velmi dobře. Tehdy jsem se vrátil z Ruska, Karlovy Vary mi tu umožnily hrát asi půl roku. Vzpomínám na to velmi rád. Byl jsem tu jako mladý hráč, takže jsem neměl ani tolik starostí, teď jsem tu jako jeden ze zkušenějších, takže budu muset dávat pozor i na ostatní.

V loňské sezoně jste nastupoval v dresu Hradce Králové. Jak byste porovnal svůj bývalý tým s Energií?
No úplně jako první je hala, to je hned znát. Tato je velmi pěkná, moderní, je tu úplně vše, co člověk potřebuje. Ale i město samotné se mi docela líbí. Co se týká týmu, tak my máme hodně mladý tým, což je přesně naopak oproti Hradci. Tam bylo mnoho zkušených hráčů a jen pár mladých. Z toho hlediska tu je perspektiva i dravost.