Týmu, který zatím v každém kole dokázal bodovat, a po právu se tak pohybuje na čele tabulky. „Ze začátku jsme měli veliký respekt, který byl zbytečný. Pak jsme hráli vyrovnanou hru a každý bod se počítá," hodnotí utkání s Brnem Michal Vachovec.

Karlovy Vary do utkání vstoupily bezbrankovou první třetinou, ve které nebylo k vidění ani moc šancí. „Začali jsme s možná moc velikým respektem k soupeři. Věděli jsme, že je Kometa první a i to, že neprohrála ani jeden zápas v základní hrací době. V další části zápasu jsme se rozehráli a přehnaná opatrnost z nás spadla. Byli jsme vyrovnaným protivníkem," ohlížel se za zápasem Michal Vachovec.

Energie se dvakrát dostala do vedení, ale Kometa nejenže dokázala dvakrát vyrovnat, ale dokonce si z druhé části odnášela do šaten jednobrankový náskok. „Na 2:2 vyrovnávali z přesilové hry. Do vedení se hosté následně dostali tak, že nám sjel obránce a dokázal se prosadit střelou do odkryté branky. Takovéto herní situace musíme důsledně hlídat," upozorňuje Vachovec.

Inkasované branky mrzely domácí hráče bez rozdílu stejně. „U té první Lukáš Mensator podle mého neviděl a možná ani netušil, zda bude hráč střílet, nebo bude postupovat směrem na branku. Tak či tak to byla velice kvalitní a přesná střela, která splnila svůj účel," přidal.

Ve třetí třetině si domácí tým vytvořil tlak, který byl umocněný mnoha přesilovkami. Kýžený cíl v podobě vyrovnávací branky se nakonec dostavil paradoxně při hře pět na pět. „Za vyrovnání jsme rádi. Chtěli jsme přidat další branku, a to nejen v prodloužení, ale i v základní hrací době. Škoda. Teď se musíme soustředit na další utkání s Chomutovem," uzavřel Michal Vachovec.