V utkání proti běloruskému Bobrujsku se mladík, ošlehaný zkušenostmi z české extraligy juniorů a seniorské 1. ligy, ukázal v dobrém světle a dvakrát se mohl podílet i na vstřelené brance. První řada hrála hokej ve výborném tempu, za čímž stojí dle nováčka v dresu Vlčí smečky i fakt, že si na ledě se spoluhráči výborně rozumí.

Sedm branek v síti soupeře a vcelku jistý zápas. Souhlasíte s tímto hodnocením?

Nelze jinak než souhlasit. Jsme za to strašně rádi, že se nám to hned napoprvé doma takhle povedlo. Jako celý tým doufáme, že to tak bude pokračovat dál a budeme doma předvádět podobné výkony.

Co říkáte na návštěvu a podporu z hlediště?

Vždycky je příjemné vidět v hledišti diváky. Věřím, že jich bude chodit víc, když budeme i v dalších zápasech hrát alespoň podobně jako tentokrát. Chápu ale, že je pracovní den. Divákům, kteří přišli, bychom chtěli moc poděkovat za podporu.

V Energii jste nováčkem. Jak byste popsal sebe a svou hru?

Co bych tak o sobě řekl? (úsměv) Pocházím ze Šumperka a velkou část své prozatímní kariéry jsem odehrál v Pardubicích. Naposledy jsem hrál za A-tým Šumperka v 1. lize. Na ledě se snažím hodně bruslit a svým aktivním pohybem se dostávat do šancí.

Zmínil jste mládež v Pardubicích. Jak srovnáváte úroveň v Energii právě s východočeskou hokejovou baštou?

Pardubicím budu vždycky vděčný, daly mi velký základ do hokeje, ale je třeba říct, že tady v Energii jsou podmínky na diametrálně jiné úrovni. Servis tady a v Pardubicích se nedá srovnávat. I tréninky zde mají úplně jinou úroveň, což je pro MHL potřeba. Jsem tu velmi spokojený, parta je v kabině parádní a já věřím, že až si na sebe zvykneme, tak budeme předvádět kvalitní hru.

Co čekáte od tripu do Ruska? Prvního jste se neúčastnil…

Nevím, co čekat. Samozřejmě se na všechno moc těším, každá nová zkušenost je pro hráče velkým povzbuzením. Snad se mi povede dobře aklimatizovat a zvyknout si na cestování a poměry ve východních zemích. Premiéra to pro mě bude i osobní. Poletím poprvé letadlem, tak jsem zvědavý i na to. Na každý pád to pro mě bude oproti maximálně několikahodinovému cestování po republice autobusem velká změna.