„Podařilo se nám dvakrát porazit lídra naší skupiny a body jsou pro nás velice cenné," přiznal po návratu trenér karlovarské juniorky Tomáš Mariška.
Na ledě MVD Balašicha byla obě utkání hodně náročná. „Myslím si, že důležité bylo první utkání. Dokázali jsme ho zvládnout vítěznou brankou dvanáct vteřin před koncem. Po psychické stránce nám to hodně pomohlo v tom druhém zápase. Je pravda, že druhý duel s Balašichou jsme nezačali dobře. Podařilo se nám ho získat až po domluvě v šatně. Nicméně šest bodů je šest bodů," přidal Mariška.

Následující dvě klání se hrála až na Dálném východě. Juniorka Energie letěla až do Chabarovska, odkud si nakonec přivezla další dva body. „První zápas nám nevyšel. Je tam desetihodinový časový posun a to kluky odrovnalo. Nevěděli, jestli mají spát, nebo hrát. Horší byla i cesta, protože na letišti v Moskvě se hodně lidí přesouvalo do Soči," ohlížel se trenér za zápasy v Chabarovsku.

Ke všemu se přidala teplota hluboko pod bodem mrazu. „Místy tam bylo až minus sedmadvacet stupňů. Proto jsme klukům zakázali chodit ven mimo hotel. Buď jsme byli v hotelu, v autobuse nebo na zimním stadionu. Nechtěli jsme, aby to někdo promarodil. Na takovéto výkyvy počasí nejsme zvyklí," přidal.

Druhý duel na ledě Amurských tygrů přinesl dva body. „Kluci byli odhodláni vyhrát. Dali do toho maximum. Soupeře jsme přehrávali a nakonec jsou z toho dva body. Mohlo jich být více, ale za dva jsme rádi," naposledy se Mariška vrátil k poslednímu tripu.

Už dnes se na ledě KV Areny představí Spartak Moskva. „Nemá cenu srovnávat loňské play-off a letošní sezonu. Jak Spartak, tak i my máme jiný tým. Každopádně kvalita soupeře je hodně veliká. Jsou ofenzivně laděni a umí se prosadit. My si na jejich kombinační hru musíme dát pozor. Hlavní je ale dobře zregenerovat po cestě z Chabarovska. cestovali jsme skoro celý den," vysvětlil kouč.

Po Spartaku přijede Doněck a následovat budou dvě klání se Salzburgem. „Hrajeme osm utkání do konce základní části. Šestkrát doma, dvakrát v Doněcku. Naším cílem je připravit si tu nejlepší výchozí pozici pro play-off, ale také konsolidovat a naladit tým na play-off. Hráči musí dostat jasné role a musí si začít věřit. Kluky z A týmu zatím využívat nebudeme. I první tým se musí důkladně připravit na poslední fázi základní části," dodal Tomáš Mariška.