Trochu překvapivě potřeboval až prodloužení na vítězný gól proti Karlovým Varům suverénně první Třinec. Litvínov vyhrál díky jedinému gólu na ledě Slavie, Sparta vyhrála ve Zlíně vysoko 6:2 a Brno si poradilo s Plzní. Týmem kola je však Hradec Králové, který deklasoval Mladou Boleslav 9:2.

Třinečtí hokejisté porazili v prvním novoročním utkání na domácím ledě Karlovy Vary 2:1 v prodloužení a připsali si již osmou výhru za sebou. Všechny branky padly v přesilové hře. Skóre otevřel těsně před druhou sirénou forvard Erik Hrňa a po vyrovnání beka Vladimíra Sičáka strhl vítězství na stranu Ocelářů v prodloužení útočník Jakub Klepiš.

Litvínov si na Slavii připsal premiérovou výhru nad Pražany v sezoně. Duel rozhodl gól Jakuba Petružálka v přesilové hře. I díky čtvrtému čistému kontu Pavla Francouze v sezoně tak Litvínov po šesti zápasech naplno bodoval, Slavia nezískala tři body již čtrnáct zápasů a je beznadějně poslední.

„Oba týmy chtěly hrát hlavně zezadu a bylo to na hře vidět. Z našeho pohledu bylo rozhodující, že se nám nepodařilo dát gól v přesilovce pět na tři. Bez gólu se vyhrát nedá," uvedl asistent domácího trenéra Josef Beránek.

Sparta porazila obhájce titulu poprvé v probíhající sezoně, ve Zlíně naposledy uspěla v listopadu 2012. Dva góly vítězů dal útočník Lukáš Klimek, brankou a dvěma asistencemi se blýskl jeho spoluhráč Jaroslav Hlinka.

Kometa se proti Plzni (4:2) dočkala po dvou prohrách plného bodového zisku. Hosté polovinu zápasu úspěšně bránili jednobrankový náskok, pak už ale nestačili čelit tlaku Brňanů a potřetí za sebou vyšli bodově naprázdno. Kometa rozhodla třemi góly v poslední třetině, dvě branky a jednu asistenci si připsal Tomáš Vondráček.

Na nejvyšší vítězství v sezoně dosáhli hokejisté Hradce Králové a potřetí za sebou naplno bodovali. Ač Mountfield trápí rozsáhlá marodka, zvítězil nad Mladou Boleslaví 9:2 a posunul se na páté místo v tabulce. Třemi body za nahrávky k tomu přispěl bývalý reprezentační bek Karel Pilař, který přišel na měsíční hostování ze Sparty, ještě o jeden více za dvě branky a dvě asistence si připsal Rastislav Dej.

„Co bych asi tak měl říct speciálního. Je to ostuda, totální zesměšnění. Nenašla se ani jedna věc, ve které by Hradec nebyl lepší. Takovýhle debakl jsme dostali naprosto zaslouženě," řekl kouč poražených Marian Jelínek. Ve zbývajících utkáních porazil Liberec Pardubice 5:1, Vítkovice otočily duel, s Olomoucí vyhrály 2:1.