Už od prvních utkání vytyčili trenéři jasný cíl. „Po loňské nepovedené sezoně se kluci opět musí naučit vyhrávat, zvednout si sebevědomí a zapomenout na to, co se dělo loni. To znamená, že do Kladna jedeme s jedním jediným cílem, a to vyhrát," říká před zápasem asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Energie vyjede na led v co možná nejsilnější sestavě. „Tak to je samozřejmé. Jak už jsem řekl, chceme vyhrát a tomu vše podřídíme. V sestavě se objeví velká většina mladých hráčů, od kterých očekáváme na ledě maximální pohyb. Ano, naše hra bude postavena také na bruslení," přidává Mikuláš Antonik


Definitivní podoba týmu, přesněji sestavy, ale ještě známa není. „Na to je moc brzo. Na poskládání formací do definitivní podoby máme čas do září. Kluci, kteří spolu nastoupí na Kladně, nemusí spolu hrát na Slavii. Tak dostanou možnost další hráči ukázat své dovednosti," pokračuje.

Už pomalu čtrnáct dní tráví na ledě A tým karlovarského hokejového klubu. „První část přípravy byla věnována bruslení a rozhýbávání nové výstroje. To také chvilku trvá, než člověku sedne na tělo, tak jako body. Nicméně už jsme začali pracovat na herním systému, který budeme chtít předvádět v letošní sezoně. Nějaké prvky budeme chtít už od hráčů vidět v utkání na Kladně," říká Antonik.

Do zápasu v Kladně nezasáhne jistojistě obránce Václav Benák. „Zraněný není, ale skolila ho nějaká nemoc. U dalších hráčů jsou pak nějaké drobnosti, jako třeba otlaky z bruslí. Jinak jsou všichni v pořádku a připraveni do utkání nastoupit," dodává asistent trenéra A týmu HC Energie.