Vznik skupiny se datuje do dubna 1985. Tehdy se Olda Pulkrt rozhodl, že zúročí zkušenosti nasbírané v dosavadním muzikantském životě a založí si skupinu vlastní. „Původ vzniku názvu Bodlo nám byl utajen, a zůstává tak duchovním tajemstvím jeho stvořitele," vysvětlil člen skupiny Radek Exner.

Skupina si nyní dělá texty a muziku vlastní a hlavně po svém, přičemž se na konečné hudební podobě a aranžích podílí všichni její členové. „Vidět jste nás mohli na festivalech známých, ale i na těch méně známých, stále fungujících i zaniklých, jako jsou nebo byly Folková růže, Zahrada v Náměšti na Hané, Porta v Ústí i v Řevnicích, Muzika v Hrádku u Rokycan, Struny na ulici v Plzni, Amfolkfest, Sokolovský dostavník, Vyšehraní, Božičanský kamion, Festiválek na konci světa, otvírání a zavírání Ohře a další," dodal Exner.

Skupina ovšem nelenila ani po organizátorské stránce. „Po třech letech pořádání folkových večerů v Chodově v Nautilu a Karlových Varech, jako součást sdružení Folkotoč, jsme se rozhodli uspořádat vlastní hudební přehlídku a v červnu roku 2000 zorganizovali celodenní akci nazvanou Chodovský poplach. Během deseti úspěšných ročníků vystoupilo celkem 34 skupin a 5 písničkářů. Od roku 2008 pořádáme také Habartovský festival. Mimo jiné nás můžete slyšet i na rozhlasových vlnách některých rádií, jako třeba ČRo Plzeň, ČRo Ústí nad Labem, rádio Proglas, Country rádio a další," doplnil Radek Exner.

Bodlo má za svůj dlouhý a plodný život na kontě také několik nahrávek, které jsou sice vyprodány, ale umístěny k poslechu a poskytnutí na stránkách skupiny.

Více lze nalézt na www.bodlo.cz nebo na Facebooku pod profily „Bodlo" a „Bodlo bodlo". Narozeninová oslava začíná v 19:30.