Poté, co bylo oficiálně zrušeno Loketské kulturní léto, se muselo město vypořádat s problémem, co bude místo něj. Stejně jako v předešlých letech se obrátilo na Agenturu Vlny, která zajistila náhradní program.

„V polovině dubna se na nás vedení města Loket obrátilo s prosbou o pomoc při zachování operního žánru na letošní loketské letní scéně. Během několika dní jsme městu navrhli jako řešení vzniklé situace koncert evropské operní divy Dagmar Peckové v doprovodu Karlovarského symfonického orchestru. Stejně jako v roce 2011, kdy pořadatelé LKL akci také zrušili, jsme se v první řadě snažili najít i uplatnění pro profesionální symfonické těleso, které v regionu máme," řekl za Vlny Tomáš Svoboda.

„Dagmar Pecková byla naší první volbou. Chtěli jsme skutečně velké operní jméno a bohudík jsme našli s Dagmar Peckovou i jejím managementem v zásadě okamžitě společnou řeč. Komunikace proběhla velmi rychle, vše bylo domluveno v zásadě do konce dubna," sdělil Svoboda.

„Uspořádáním koncertu Dagmar Peckové pouze pomáháme městu řešit již třetí zrušení Loketského kulturního léta. Suplovat koncept LKL ale není naším zájmem," informoval Svoboda.

„Nejtěžší byl stres z nedostatku času, i když jsme na něj zvyklí. Větší kulturní akce jako tato se plánují nejméně půl roku předem. Doufali jsme, že se nám v doslova šibeničním termínu podaří najít umělce a orchestr, kteří budou mít v daném termínu vůbec volno.

Měli jsme štěstí. Náš velký dík patří řediteli Karlovarského symfonického orchestru Petru Polívkovi za jeho pochopení, vstřícnost a manažerské schopnosti. Vystoupení Dagmar Peckové dostává Loket na koncertní mapu Evropy," doplnil Svoboda.