Návštěvníci se mohou těšit na více než stovku kapel, sólových hudebníků a dýdžejů.

Na třech pódiích vystoupí kapely nejrůznějších žánrů, počínaje rockovými Pipes and Pints a Kurtizány z 25. Avenue, kytarovými Zrní, nebo elektronickými WWW. Mezi dalšími se objeví ti nejlepší zástupci české klubové scény od tvrdších stylů jako hardcore, elektroniky či punku, až po folk a jazz. „Mnohé jistě potěší jak brněnská zpěvačka Mucha, tak undergroundoví matadoři Znouzectnost nebo rock'n'rolloví Queens of Everything. Alternativnější styly pak zastoupí například U-Prag, Vložte kočku a Květy. Třešinkou na dortu pak budou duboví Bug'n'Dub, reggae TING, nebo ska kapela Basta fidel, která se tři roky po rozpadu vrátí na jeden jediný koncert, a to právě k nám," uvedl Jan Špinka, jeden z hlavních organizátorů.

Letošní ročník přinese opět bohatší program v zámecké zahradě. V letohrádku proběhne výstava současného umění Dům ztracených duší, jejíž téma je inspirováno krátkým obdobím po druhé světové válce, kdy zámek fungoval jako sanatorium válečných veteránů. Na samotném zámku se představí tucet divadel, od improvizačních soubojů, až po autorská představení amatérských divadelních spolků. Další doprovodný program nabídne jak sport, tak nejrůznější workshopy, včetně festivalové bojovky.

"Povaleč si může každý užít podle svého gusta. Máme v programu zastoupeny kapely nejrůznějších žánrů. I doprovodný program je velmi bohatý a díky tomu je Povaleč vhodný jak pro děti, studenty, tak starší návštěvníky." doplnil Špinka.

"Máme radost z toho, že ačkoliv jsme začali dělat Povaleč z nadšení a bez jakýchkoliv zkušeností, podařilo se ho nejen uspořádat, ale dokonce i dotáhnout zdárně až k desátému výročí, bez ztráty původní myšlenky." dodává Antonín Střížek, jenž před deseti lety přišel s myšlenkou uspořádat festival.

Na festival je každoročně dobrovolné vstupné, jelikož je Povaleč nekomerční akcí, jejímiž partnery jsou i sama obec, Národní památkový ústav či Karlovarský kraj.