Již podruhé do Sokolova zavítal Hope Maimaneh z Jihoafrické republiky. „Snažím se náš repertoár obohacovat právě setkáními s takovými osobnostmi. Hope nás oslovil na jedné ze soutěží mistrovství světa, je zároveň choreografem jihoafrického národního týmu. Jeho styl současného moderního tance je podobný našemu – vychází z individuality každého tanečníka a jeho subjektivních pocitů a nálad, které lze tancem vyjádřit," uvedla vedoucí Miráklu Andrea Burešová.

Workshop začal v sobotu a zúčastnily se ho velké i malé tanečnice. Nahlédnout vždy patnáct minut před koncem mohli i rodiče děvčat. Lekce s jihoafrickým tanečníkem pokračují i po víkendu.

„Aby mohl vést lekce v našem studiu, tanečníci musí být připraveni jak po stránce technické, fyzické, tak i jazykové, lekce jsou totiž vedeny v anglickém jazyce," poznamenala Burešová. „Jsme rádi, že tyto podmínky dokážeme splnit, a naši příznivci se tak mohou těšit na nové choreografie, které vznikají právě pod taktovkou jihoafrického tanečníka," dodala.

Tanečnice z Miráklu mají za sebou úspěšný rok. Obhájily titul mistryň světa, když zabodovaly v dětské kategorii s taneční choreografií NOHY. S tou se staly i mistry ČR, byla zvolena nejlepší dětskou choreografií napříč všemi tanečními disciplínami a děvčata s ní získala i titul Czech Dance Masters.