Lidový dům ve Staré Roli bude po koncertě legendárních Proměn a poté zajímavé akci Goodfest znovu dějištěm zajímavé akce. Tentokrát muzikanti z různých kapel podpoří svou hudbou už zítra večer zvířata z ostrovského Macíku.

Letní bouřky bohužel postihly jak lidi, tak zvířata, a to například i v ostrovském Macíku. Došlo jak k zaplavení suterénu, zničení ohrad či pejsčích příbytků, tak i ke zhoršení zdravotního stavu zvířat. Proto se západočeská kulturní scéna ve spolupráci s Kulturní pomocí, o. s. a Veggie měsícem rozhodla podpořit zmírnění následků formou benefice s názvem „Hustá pařba na pomoc“, která proběhne v Lidovém domě v Karlových Varech.

„Benefice bude zahájena o půl sedmé, přijedou ji podpořit kapely Goodfellas, Shoe Cut, Cheeseboutique, Con Carne a Menfiltr, kteří zde pokřtí desku“, uvádí Milan Křivan z Kulturní pomoci, o. s. Michaela Černá z Veggie měsíce k tomu dodává: „Pokud máte doma nějaké psí granule či stavební materiály na opravu, určitě je přineste s sebou, hodit se bude jakákoli pomoc.“

Večer plný živé hudby a atmosféry pomoci postiženým zvířatům se uskuteční v sobotu 23. října.

Aktivity Kulturní pomoci vítá také Hana Šimková, předsedkyně občanského sdružení Macík. „Jsme moc rádi, že se něco podobného koná a najdou se muzikanti a lidé, kteří nás podporují,“ říká předsedkyně.

Ta už má také přesnou představu, kam by peníze z benefičního koncertu putovaly. „Část by šla na našeho koníka Rudu, který vozí děti, a druhá část na klisničku Britu, které je už devatenáct let a je celkem dost vážně nemocná. Přišla k nám v zuboženém stavu,“ nastínila situaci Hana Šimková.