Program zahrnoval závěrečný koncert v Domě kultury, vystoupení kapel na Mírovém náměstí, ale i příjemnou hodinku hraní v ulicích města. Ostrovskými ulicemi zazněly ve čtvrtek 17. května melodie od mladých hudebníků ze Základní umělecké školy v Ostrově. Hrálo se například na Starém náměstí, v městské knihovně nebo také na zámku Ostrov. Vystoupilo zde na 300 žáků hudebního oboru v rámci propagace Hudebního festivalu.

O den dříve se uskutečnilo zahájení festivalu samotného v podobě závěrečného koncertu v Domě kultury, na němž vystoupilo nejen mnoho žáků hudebního oboru, jako například pěvecký sbor Andílci s.r.o. nebo Písk-Písk Barbaři, ale mohli jste zde také vidět představení Človíček a ovečky od žáků literárně- dramatického oboru a některé choreografie žáků oboru tanečního. Celý sál pro návštěvníky vyzdobili žáci výtvarného oboru, večer byl tedy velice rozmanitý a dojmů bylo jistě více než dost.

Hlavní program festivalu se uskutečnil na Mírovém náměstí v pátek 18. května a v sobotu 19. května. Zde se konala vystoupení hudebníků uměleckých škol, a to nejen z Ostrova, ale také například skupin CrazyHouse Band ze Základní umělecké školy v Habartově, Saxband z Litvínova nebo kapely Steam z Nejdku. Každý předvedl svůj talent v celé své kráse, zpěvačky a zpěváci oslnili svým hlasem, jiní uchvátili publikum hraním na nástroje. To vše v doprovodu moderátora Richarda Langera. Příjemná atmosféra zapůsobila na mnoho návštěvníků, někteří vyčkávali před pódiem na podpisy hudebníků, kteří je nejvíce zaujali. Na pódiu se k sobotnímu večeru objevila skupina Gipsy.cz a mladý zpěvák Timmy White, kteří celý hudební festival úspěšně zakončili. Pokud jste tedy letošní ročník festivalu nenavštívili, rozhodně si nenechte ujít ten příští!

Šárka Prokopová

Dlouhá cesta kulturisty za svalnatým snem.
Dlouhá cesta kulturisty za svalnatým snem