Studenti ze Střední průmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech se v nedávné době zúčastnili mezinárodní fotografické soutěže Foto Iuventars 2014. Mezi přihlášenými nechyběla Tereza Trappová, Kateřina Trousilová, Nikol Velichová, Natalija Radujko, Anna Minářová, Jiří Syrvatka a František Konopa.

V silné konkurenci třiašedesáti žáků ze sedmi uměleckých škol nakonec zvítězila Kateřina Trousilová, která navštěvuje čtvrtý ročník oboru Užitá fotografie a média. Odbornou porotu zaujaly její fotografie s názvem „Psychologický portrét".

„Každý takovýto výsledek je výbornou vizitkou nejenom samotné školy a jejích pedagogů, ale i kraje. Rád bych proto studentce poděkoval za skvělou reprezentaci a popřál jí co nejvíce podobných úspěchů," uvedl náměstek hejtmana Václav Sloup.

Inspirací pro mladé talentované fotografy ze Střední průmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech jsou mimo jiné i nejrůznější odborné aktivity. Do jejich studijního plánu jsou zařazeny nejenom návštěvy výstav či ateliérů, ale i profesionálních fotografů. Do školy zavítal světoznámý umělec Robert Vano, aby žákům předal něco ze svých cenných zkušeností z New Yorku, Paříže či Milána.