Jamie Dornan začínal kariéru v modelingu, předváděl pro prestižní značky a módní domy. Ve filmu debutoval v historickém dramatu Sofie Coppolové Marie Antoinetta. Vzápětí zazářil v úspěšných televizních seriálech Once Upon Time a The Fall. Celosvětovou popularitu mu přinesla role milionáře Greye z erotické romance Padesát odstínů šedi, nedávno podepsal kontrakt na pokračování.

Do Karlových Varů přijel Dornan s delegací tvůrců připravovaného koprodukčního snímku Anthropoid, jehož natáčení se uskuteční v následujících týdnech v České republice. Režisér Sean Ellis obsadil do hlavních rolí parašutistů Kubiše a Gabčíka právě Jamieho Dornana a dále Ciliana Murphyho. Gabčíkovu partnerku Liběnu Fafkovou ztvární Aňa Geislerová, partnerkou Jamieho Dornana bude Charlotte Le Bon, známá z filmu Láska na kari.

Ve Varech snímek představí vedle Ellise, Dornana a Geislerové také producenti Chris Curling, který už v Česku v roce 2007 natáčel film Hanibal - Zrození, Pete Shilaimon, který je podepsán pod adaptací knihy Emila Zoly Tereza Raquinová s názvem In Secret, a držitel Českého lva za film Ve stínu David Ondříček.