Mimořádný náboj a hudební zážitek slibuje finále pěvecké soutěže Karlovarský hlas. Do velkého finále se probojovalo osm zpěváků, ti změří své síly a vyberou mezi sebou nejlepšího už příští pátek v Malém sále hotelu Thermal.

Historie pěvecké soutěže sahá až do roku 1962, kdy se uskutečnil nultý ročník.„Jedná se už o 38. ročník této soutěže, která se rok co rok uskutečňovala do roku 1989. Poté přišel třináctiletý výpadek, který se povedlo prolomit v roce 2002," stručně zhodnotil historii jeden z organizátorů Miroslav Zábranský.

Účast v této už proslulé soutěži je pro účastníky velkou zkušeností a také pomyslným odrazovým můstkem. Zářným příkladem je například Zbyněk Drda, který si prošel Karlovarským hlasem, aby pak následně stanul na předních příčkách soutěže Česko hledá SuperStar.

Nyní po letech se soutěže zúčastní znovu, tentokrát však v roli jednoho z porotců. Ten tak doplní v řadách poroty Karla Vágnera, Jitku Zelenkovou, Danu Jelínkovou či již zmíněného Miroslava Zábranského.

„Do finále se probojovalo osm zpěváků. Po minulých letech, kdy dominovaly jen zpěvačky, to letos bude jinak. A to tím, že o titul bude soutěžit pět dívek a tři muži," vysvětlil Zábranský. Letošní rok s sebou přinese nejednu změnu. Tou nejvýraznější je návrat finále do Malého sálu v hotelu Thermal. Důležitou novinkou je také povinnost soutěžících přednést jednu píseň s českým textem.

„Celým večerem bude provázet Zbyněk Janíček a krom soutěžících zazpívá také porotkyně Jitka Zelenková. Bude se tedy určitě na co dívat. Proto bych chtěl pozvat milovníky dobré muziky, aby si v pátek 14. listopadu udělali čas a dorazili na 19. hodinu do hotelu Thermal," zakončil Zábranský své povídání pozvánkou.