"Celé finále tradičně zahajoval Karlovarský RepreBand znělkou Karlovarského hlasu. Na úvod a pro uvolnění atmosféry zahrála kapela jednu píseň s loňskou vítězkou Lindou Milotovou a poté se strhla lavina dechberoucích výkonů devíti mladých charismatických zpěvaček a zpěváků, kteří postupně zazpívali dvě písně," popsal průběh karlovarský hudebník, pedagog a člen odborné poroty Miroslav ´Dědek´ Zábranský.

Druhou píseň předváděli zpěváci a zpěvačky vždy za doprovodu živé kapely.

„V zákulisí panovala napjatá atmosféra. Naštěstí vše probíhalo v režii moderátora Zbyňka Janíčka, který nešetřil vtipem, uvolňoval napětí a žertoval nejen se soutěžícími, ale i s publikem," dodal.

Porota v čele s Karlem Vágnerem to ani letos neměla jednoduché. Pěvecké výkony byly velmi vyrovnané a jako host večera přijal pozvání od pořádající Vzdělávací a kulturní agentury Hlas zpěvák a všestranný muzikant Ondřej Ruml.

A jak to celé dopadlo? První místo obsadil Samuel Navara, druhá byla Karolína Klímová z Jindřichova Hradce a třetí Natálie Tichá z Lovosic. Cenu kapely získala Ema Nováková, studující SŠ pedagogickou Karlovy Vary, a cenu Lázeňského hotelu Thermal získal Štefan Pecha z Pražské konzervatoře.



Samuel Navara

Patnáctiletý student Prvního českého gymnázia v Karlových Varech prozradil svůj vztah k hudbě a ke zpěvu. „Odkdy zpívám? Já ani nevím, tak daleko mi paměť nesahá. Odkdy nezpívám? Je to od 19:00 každý den v tu dobu už toho mají všichni členové rodiny (včetně sousedů) tak akorát dost a důrazně mě žádají, abych dnes už nic nezpíval. Největší příval inspirace a hlasových možností zažívám vždy ve vaně či ve sprše, což je takový můj soukromý tvůrčí koutek. Hudbu jako takovou moc obdivuju, fascinuje mě, že pomocí ní lze vyjádřit úplně cokoliv radost, nadšení, naději, pozitivní náladu nebo i smutek, trápení a pocit osamění. Úžasné je i to, že hudba je všude stejná. Takový společný jazyk pro všechny lidi na světě. Rád poslouchám jazz, populární muziku a swing. Několik let hraji na klavír, kde mě nejvíc baví improvizace. Mým snem je skládat filmovou hudbu a vlastní písně. Rád také sportuji."