Jak to dopadne, když se čtyři ženy, jimž je v součtu čtvrt tisíciletí, vypraví na cestu do vzdáleného Ladaku? Určitě zažijí zajímavé dobrodružství. A když je mezi nimi i novinářka, může z toho vzniknout zajímavá kniha. A to byl přesně případ Jitky Kulhánkové a jejích kamarádek. Z jejich putování vznikla kniha Mizející Ladak - Útržky z Malého Tibetu aneb Po šedesátce mě doma nic nedrží. Její křest se odehrál v pátek v rámci festivalu Tourfilm.

Role kmotrů díla Jitky Kulhánkové se ujali lidé nadmíru vhodní - Martin Mikyska, autor knihy Pět měsíců v Himálaji, a Klára Poláčková, která v roce 2007 jako první Češka v historii stanula na vrcholu nejvyššího vrcholu světa - Mount Everestu.

„Kniha Martina Mikysky mi byla před cestou prakticky biblí. Nerada jezdím někam nepřipravená, a tak jsem z ní pečlivě studovala. Až jsem s tím holky štvala, když jsem říkala: Martin psal…, Martin říká… a podobně,” svěřila se svým vztahem ke knize Martina Mikysky Jitka Kulhánková. Do Ladaku, jak tvrdí, se určitě v budoucnu vrátí.