Pořadatelům z KV Areny se podařil významný kousek. Do Karlových Varů přijede velká hudební hvězda James Blunt. Po několikaměsíčních vyjednáváních se nakonec podařilo vystoupení zapsat do programu, i když to nebylo zcela jednoduché. Blunt totiž vystoupí také v Bratislavě a tamější pořadatel si vyžádal exkluzivitu s tím, že jeho koncert bude v České i Slovenské republice jediný. Po dohodě však svolil s dalším místem. „Domluvili jsme se se slovenským pořadatelem na účinkování Jamese Blunta i v Karlových Varech. V podstatě nám k tomu dopomohla zeměpisná poloha, protože Karlovy Vary jsou od Bratislavy dost daleko, a nebudeme si tedy navzájem přetahovat fanoušky, měli jsme štěstí, " dodává vedoucí produkce KV Areny Lucie Švantnerová.

Blunt, který letos oslavil čtyřicáté narozeniny, návštěvníkům karlovarského koncertu představí jak nové písničky, tak osvědčené hity. Že jich není málo, dokazuje i fakt, že James Blunt dosud celosvětově prodal přes 20 milionů desek a jeho debutové album Back to Bedlam patří v domovské Velké Británii k nejlépe prodávaným nahrávkám vůbec. Každému se vybaví při jménu James Blunt romanticky laděné songy jako You´re Beautiful nebo Goodbye My Lover.

Po mnohých vystoupeních hudebních velikánů v KV Areně, jako byli Seal, Pet Shop Boys či čeští Kabáti, je Blunt zatím nejvýznamnější hudební hvězdou a je hlavním trhákem hudebního podzimu v Karlových Varech.

Kapacita koncertu je 3500 diváků a předpokládá se vyprodaná hala, podobně jako tomu bylo před šesti lety v Praze, kde koncert navštívilo více než deset tisíc lidí. Ceny vstupenek, které jsou v prodeji od 9. května, se pohybují od 990 Kč do 1290 Kč, což je v podobné cenové relaci jako vstupenky v Praze v roce 2008. (bec)