Ještě máte šanci prohlédnout si mnoho zajímavých modelů, které jsou sestaveny ze známé dětské stavebnice. V karlovarském muzeu na Nové louce děti sestavují podle svých nápadů modely do druhého kola soutěže:

Dětská soutěž ve stavění modelů z merkuru

Pro naše malé návštěvníky jsou připraveny díly ze stavebnice. Ti z nich, kteří se budou chtít zúčastnit soutěže o nejnápaditější a nejhezčí modely, připevní na svoji práci cedulku se jménem, věkem a adresou, popř. kontaktem. Po vyhlášení výsledků výherci převezmou ceny sladkého charakteru.

Výherci prvního kola

V první kategorii soutěžily děti (4 – 9 let) a na prvních místech se umístili: Tereza Šindelářová, Aleš Jiskra a Ondra Hodač. Ve druhé kategorii (10 – 15 let) jsou výherci: Petr Odlevák, Jakub Kocourek a Jirka Syrvatka. Ve třetí kategorii spolupracovaly děti s rodiči a vítězná místa obsadili: Vojta Mahrena, Ota a Jan Sando a Kuba Dubský.

Na závěr bychom rádi upozornili rodiče, aby v rámci zachování spravedlivosti soutěže pomáhali svým ratolestem pouze radou, nikoliv praktickou pomocí. Kdo si chce stavět i doma, může si vybrat z velkého množství druhů stavebnic Merkur, které lze zakoupit v pokladně muzea.

(kmkv)