Dvořákův karlovarský podzim, který se letos stal skutečným vrcholem koncertní sezony v našem městě, má v tomto týdnu na pořadu dva poslední koncerty. V prvním se ve středu 26. září v Lázních III představí vynikající houslista Václav Hudeček s cembalistou Petrem Adamcem. „Pro letošní setkání s karlovarským publikem si vybral houslové sonáty barokních mistrů Händela, Tartiniho a českého autora Bendy,“ vysvětlil Alois Ježek, ředitel Karlovarského symfonického orchestru.

V pátek 28. září uzavře letošní Dvořákův podzim koncert s francouzským dirigentem Martinem Lebelem, houslistou Františkem Novotným a Vokálním souborem Pražského filharmonického sboru.

„Vedle tradiční Dvořákovy Novosvětské symfonie jsou na programu dvě zajímavé skladby. Houslový koncert D dur Ericha Wolfganga Korngolda, brněnského rodáka, který procestoval celý svět a získal úspěchy jako klavírista, dirigent a autor, a Nocturna Clauda Debussyho, která patří k vrcholům francouzského impresionismu,“ dodal Ježek.

Symfonici také v pátek uctili minutou ticha památku tragicky zesnulého historika a publicisty Vladislava Jáchymovského, který o orchestru psal hudební recenze.