Kromě beznadějně vyprodaného koncertu Jethro Tull, kteří zahrají v červnu v přírodním divadle pod loketským hradem, míří na Karlovarsko letos ještě další rocková legenda – Whitesnake!

„Podařilo se mi podepsat s kapelou smlouvu a Whitesnake vystoupí na stadionu AC Start 19. července,“ řekl Deníku promotér koncertu Vladimír Suchan. Lístky jsou již v obvyklých předprodejích, do konce dubna stojí 800 korun a od května budou o stokorunu dražší.

„Bude to jediný koncert Whitesnake v České republikce. Předkapelou bude německá skupina Mule! a domácí Uriah Heep Revival,“ upřesnil Suchan. Podle něj přijede sedm kamionů zvukové techniky a to si ještě celou nástrojovou aparaturu Whitesnake přivezou sami.

Kapela bude na stadionu AC Start hrát v rámci turné k novému albu Good To Be Bad, která vychází 13. května. Deska vyjde více než deset let po posledním albovém počinu Restless Heart. Album by mělo hodně drsné, chlapácké a bude obsahovat všechny prvky, které si lidé na této kapele za dlouhá léta její existence oblíbili.

Zpěvák David Coverdale při jejím komponování nezapoměl ani na své oblíbené téma – lásku a vztahy. Skupina v Karlových Varech vystoupí v sestavě David Coverdale – zpěv, Doug Aldrich a Red Beach – kytary, Uriah Duffy – basa, klávesák Timothy Dury a bubeník Chris Frazier, který je nejméně zkušeným členem skupiny.