Karlovarské vystoupení Chinaski je naplánované na 16. listopad. Tragicky zahynulého Pavla „Hrocha“ Grohmana za bicími nahradí při koncertní šňůře David Koller. Na koncertě Chinaski se představí i Tomáš Klus.

Pro študáky bude určitě zajímavé, že si své oblíbencemohou poslechnout doslova „za hubičku“. Pokud totiž předloží u vchodu do karlovarského Lidovéhodomupotřebný kupon a prokáží se studentským průkazem, případně jiným dokladem, dostanou lístek za symbolických 50 korun. „Tyto kupony jsou k mání v karlovarském kině Čas, v informačním centru na dolním nádraží a v informačním centru v krajské knihovně,“ uvedl Vladimír Suchan, organizátor koncertu.

Ani ti, kteří už odrostli školním lavicím, se ovšem nemusejí obávat, že by jim koupě vstupenky na ojedinělý koncert udělala vír v peněžence. Díky finanční podpoře karlovarského magistrátu se totiž podařilo dostat cenu vstupenky na sympatických 200 korun. „Počet vstupenek je ovšem vzhledemke kapacitě sálu Lidového domu omezený. Takže pokud máte zájem, co nejdříve si pro ně přijďte na výše uvedená místa,“ apeloval na příznivce dobré muziky Suchan.

Do Karlovarského kraje se chystají i slovenští No Name. Jejich jediný regionální koncert v rámci Tour 2008 se uskuteční 6. listopadu. Vstupenky na jejich šou jsou k dispozici ve všech předprodejích. Předskokanem oblíbených Slováků bude finalista SuperStar Petr Bende se svou kapelou.

Listopadovou hudební nadílku ovšem už příští víkend odstartuje dvojkoncertem partička z Kutné Hory Rybičky 48. V pátek zahrají v toužimské Sokolovně, na sobotní večer se pak přestěhují do nejdeckého Kulturního domu.

„Při pátečním koncertu doprovodí Rybičky rocková formace Debill Heads a punková formace Já ještě nevím. Pro sobotní vystoupení k sobě kluci z Kutné Hory pozvali českoněmecké Mule!, kteří už předskakovali takovým kapelám, jako je Jethro Tull a Whitesnake, a také vynikající australskou skupinu The Vagtrants,“ prozradil Vladimír Suchan.

Kubu, Petra a Ondru, protagonisty Rybiček 48, dostaly na výsluní české hudební scény chytlavé melodie a vtipné texty z druhého řadového alba Amores Perros, Voe! Kapela, která pod původním názvem Banánové Rybičky vznikla pro jediný koncert, jich odehrála už 300…