Červenec začne už dnes v Lokti opravdu velkým třeskem! Do amfiteátru přijede Ian Anderson se svými Jethro Tull, kteří se sem po čtyřech letech vracejí. „I to je důkaz, že koncerty v Lokti jsou i pro cizí kapely atraktivní," připomíná Vladimír Suchan z pořadatelské agentury Vlny.

Jedinečný živý koncert lídra Jethro Tull Iana Andersona v rámci světového „Thick As A Brick" Special Tour 2012 na podporu nového alba TAAB 2, které vyšlo 2. dubna 2012. Ian Anderson exkluzivně v Lokti koncertně představí obě alba – klasiku Jethro Tull „Thick As A Brick" z roku 1972 a novinkové album TAAB2 (2012) – v teatrální multimediální show. Na klasické hity Jethro Tull samozřejmě dojde také. „Pro velký zájem o vstupenky jsme zřídili předprodej také v sousedním Německu. Vzhledem k tomu, že vstupenky v Německu na tuto show stojí od 38 do 62 eur a že jedinečnost Lokte němečtí rockeři už dobře znají, lze předpokládat, že naše německá předprodejní cena 33 eur způsobí českým fanouškům, kteří se s nákupem vstupenek opozdí, trable," připomíná promotér.

Příznivci muzikálů budou mít šanci vidět tento žánr konečně i v Lokti pod širým nebem. Úspěšný muzikál Robin Hood uvede pražské Divadlo Kalich 6. a 7. července.

„Jde o pilotní představení muzikálů tohoto divadla pod loketským hradem. Robin Hood nabídne všechny své hvězdy i originální rekvizity a kulisy. Věřím, že v příštím roce bude nabídka muzikálových titulů mnohem bohatší," nastiňuje Suchan.

„Muzikál, za kterým stojí tvůrčí tandem Ondřej Soukup – Gabriela Osvaldová a choreograf a režisér Ján Ďurovčík, se z Prahy stěhuje vůbec poprvé. Bude to pro nás novinka. Robin Hood je výpravná podívaná, převoz a instalace dekorací budou technicky náročné, aranžmá jednotlivých scén však samozřejmě přizpůsobíme prostředí jedinečného loketského amfiteátru. Již jsme si ho na místě prohlédli, a proto vím, že přírodní divadlo na Ohři bude pro náš muzikál jedinečnou kulisou. Stačí málo a každý pocítí, že hrad za řekou je sídlem šerifa z Nottinghamu nebo obydlím krále Richarda Lví srdce právě se vracejícího z křížové výpravy," popouští uzdu své obrazotvornosti šéf pražského Divadla Kalich Michal Kocourek.

Lidé se v Lokti mohou těšit také na rockové kapely Harlej, Alkehol, Škwor, Vítkovo kvarteto nebo i na polské legendy SBB. Dále sezona nabídne exkluzivní koncert Čechomoru se Smíchovskou komorní filharmonií. 13. července zde po deseti letech ožije nejúspěšnější čechomorské album Proměny, které katapultovalo kapelu mezi českou hudební elitu.

„Do amfiteátru se také po více než dvanácti letech vrátí Jarek Nohavica. Písničkářskou legendu přivítáme v amfiteátru 10. srpna. Moc se na tento koncert těším. Na trhu je už jen pár posledních vstupenek," uzavírá promotér Vladimír Suchan.